onsdag den 26. september 2007

Caribou

Den nyeste plade fra Dan Snaiths alias Caribou, har taget VHA med storm og muligvis med bukserne nede. Ihvertfald sådan cirka 2/3 dele af VHA. Andorra, som pladen hedder, er stop proppet med sommerlige melodier og fængende omkvæd og til trods for at jeg tidligere har sendt projektet lange øjn', så var jeg alligevel ikke helt forberedt på denne skive.

Den 9 december, kun 13 dage fra jul, lægger Loppen hus til live koncert med Caribou og der er noget af en oplevelse i vente skulle jeg hilse at sige. I 2005, sådan cirka, så jeg Caribou på Accelerator i Malmø og det var en psydelisk oplevelse, som ikke blev gjort dårligere af at man havde fået en drinks eller 2.

Dengang spillede de hele koncerten med 2 trommeslagere, mens set-uppet ser anderledes ud til denne tur, bedømt fra følgende klip ihvertfald:

tirsdag den 25. september 2007

Galehuset RIP

Jeg vidste ikke det stod så skidt til. Trist, trist, trist.

I min nekrolog over Galehuset ville der stå at det skabte nye standarder for århusiansk fanskab og satte mig i kontakt med blandt andre mine Vesterbro'ske medbloggere.

Mon ikke man kommer til at se velkendte ansigter omkring på de danske stadions trods alt. Jeg krydser fingre.

mandag den 24. september 2007

Fodboldfri søndag på Vesterbro




Sorgerne dulmes i kålpølser, Saurkraut, repetetiv musik og kolde tyske øl. Personligt er jeg blevet klar til 3 stensikre point mere på udebane nu.

torsdag den 20. september 2007

Historien om Dioh - part 2

Efter processen med at udvælge de 16 unge drenge ( som i sidste minut blev til 17 med efterhåndsudtagelsen af Dulee Johnson ) rejste de 12 årige drenge på træningslejr i Elfenbenskysten.

Samtidigt fik Gothia Cup's leder, Dennis Andersson, en opringning fra den legendariske liberianske landsholdsangriber George Weah, som berettede om et talentfuldt liberiansk drengehold som gerne ville komme og spille til Gothia Cup, men som det liberianske fodboldforbund ikke havde råd til at betale ophold. Hvis Gothia Cup ville betale for drengenes ophold så ville George Weah komme og lave PR for turneringen. Noget for noget. For Gothia Cup var det et tilbud der var umuligt at afslå.

Problemet var dog at det var den samme George Weah som også i sin tid ringede Herfølge op for at anbefale sin fætter, ergo ingen George Weah til at forfatte PR for Gothia Cup. Drengeholdet dukkede dog som lovet op i Göteborg.

Holdet, Monrovia Boys, havnede i en pulje med et af de mest talentfulde drengehold i regionen, Floda Boif, et hold som tidligere havde slået IFK Göteborgs drenge overbevisende med hele 4-0. Kampen mellem de to hold endte med en 14-0 sejr til de liberianske drenge, hvor stortalentet Dulee Johnson stod for 10 af målene. De liberianske drenge sang, dansede og spillede sig igennem til finalen hvor de overbevisende vandt med 7-1 over Västre Frölunda.

Dioh og drengene var landet på europæisk jord med stil.

*næste del: en svensker ser mulighederne i den gyldne generation*

Alt dette bygger på en artikel fra Offside 4 fra 2007.

mandag den 17. september 2007

Detaljer om Dioh

Vores sædvanligvis velunderrettede kilder på Horsens Folkeblad (læs: Satin Tommy) har igen frembragt detaljer om AGF, man ikke finder andre steder. Måske et fællesabonnement til 1657'erne snart bliver aktuelt?

Det følgende bliver en kende abrupt og kontant, men de sprolige blomster er lige lidt tørre i dag. Og så er det ren ripoff, men mon ikke der bliver set igennem fingre med det hos dem, der sidder med ophavsretten... årrrh please.

Efter kampen mod Hestene udtaler Dioh til avisen:


"Jeg har valgt AGF efter fire år i Häcken for at komme et skridt videre med min fodboldkarriere. For mig er det et springbræt til en større klub i Europa. Jeg har en fire-årig kontrakt, men jeg har en klausul i kontrakten, så jeg kan komme videre."

Halli hallo. Du bliver fandeme her Boom Boom! Og det er ikke til diskussion. Prisloftet i den klausul skal være Tullborg x 10 ...

Nå, eller siger vores nye hardhitter:


"Jeg har følt mig meget velkommen i AGF, og jeg har oplevet en fin atmosfære og en meget professionel og seriøs træner.
- Det er hårdere at spille i dansk fodbold, fordi man skal løbe meget, mens jeg i svensk fodbold har oplevet, at der spilles mange høje bolde ind i straffesparksfeltet. Mit store forbillede er George Weah, som også er fra Liberia. Jeg har set ham spille to gange i Europa og har været sammen med ham flere gange hjemme i Liberia. Jeg er glad for at spille på landsholdet, og det er foreløbig blevet til ni A-landskampe."

Helt i tråd med Kalles tråd (som forhåbentlig tråder videre) - mon ikke Dioh bliver den nye Mr. Liberia?

Videre i teksten:

" Jeg spillede en enkelt sæson sammen med Stig Tøfting i Häcken, og han anbefalede mig at komme til dansk fodbold. Først ville han have mig til Randers, men det blev altså AGF. Stig og jeg er stadig fine venner, men det bringer ingen skår i glæden over sejren i dag, at det netop var Stig Tøftings hold, vi vandt over."

Mikrofonen til Ove:

"Vi havde selv opdaget Dioh Williams , og vi havde fundet ham uden Stig Tøftings hjælp. Det var først, da vi skulle kontakte ham, vi brugte Stig Tøfting," siger neglebideren og fortsætter:

"Jeg har svært ved at finde nogen, man kan sammenligne Dioh Williams med. Han har visse lighedspunkter med Sibusiso Zuma, men han falder ikke ud af kampen på samme måde, som Zuma gjorde. Williams er en to-vejs-angriber, og jeg er sikker på, at vi også kommer til at bruge ham som offensiv midtbanespiller. Han er fysisk stærkere, end man skulle tro, og han lader sig ikke skubbe væk. Desuden er han udmærket i hovedspillet, og så sparker han glimrende udefra. Jeg forventer, at han og Peter Graulund kommer til at gøre hinanden stærkere."

Og vi slutter hos Tøffe:


- Jeg har ingen kommentarer, hverken om Dioh Williams , eller om hvordan han kom til dansk fodbold, sagde Stig Tøfting, der tilsyneladende havde haft en lidt større rolle omkring liberianerens klubskifte.

Alt i alt et stykke spændende læsning, som gør os klogere på Boom Boom - og hos denne signatur giver kriblen i maveregionen. Lige omkring det sted, der snart skal fyldes griseburger og fritter på Aces regning.

FOTO: agf-foto.dk (og dér har vi heller ikke spurgt om lov. Rebel-rebel er det.)

Duncan eeeeeeeeeeelsker Brøndby!

Ved godt at de fleste nok har set den her episode, men kan nu alligevel ikke helt lade være med at hive den frem igen. Det er godt nok skidt, især for Peter Madsen, men hvorfor er det altid Duncan der bliver viklet ind i de her bataljer?

EB idag afslører at følgende ordveksling skulle have fundet sted, inden Boom Boom Madsen satte sin slagserie ind:

PM: Kom nu igang
Dunken: Luk røven, kom selv i gang

Sandelig stærke sager.

lørdag den 15. september 2007

Farvel til løbebanen?

Det meget omfattende visionsoplæg for området omkring Atletion er måske endnu mere omfattende end først antaget.

For lige nu pryder en farverig model over fremtidens Atletion både søjlehallen og Århus Elites hjemmeside, og af modellen fremgår det, at løbebanen omkring grønsværen er skåret ned til noget, der ligner et enkelt spor eller to.

Det kan meget vel være en ung arkitekt hos schmidt hammer og lassen - arkitekter kan godt lide små bogstaver - der bare har set sig umådelig sur på den løbebane, men det kunne jo også være Lars Windfeldt, der ikke længere kan udholde synet af de smukt beliggende men meget lidt frekventerede røde løbebaner. Lad os håbe, byrådet hopper på den, og vi om fem år står med et rigtigt fodboldstadion til et rigtigt tophold...

torsdag den 13. september 2007

Tanker om Randerskampen

Endelig fik vi afsluttet alt det der landsholdshysteri. Kampen mod Sverige var spændende og intens og alt det, imens kampen på NRGI Park mod Liechtenstein vel først og fremmest var en mulighed for at lufte dannebrog på stadion.

I baggrunden på mediernes dækning har jeg personligt ledt efter nyheder om AGF og ikke mindst den efterhånden ganske hypede 'Boom boom' Williams. Meldingerne har indtil videre været gode, fra såvel tilskuere til træning, Folde og ikke mindst Ove P hamself. Det er altid spændende med de her spillere som kommer udefra med en pæn prislap: hvem er de og hvad kan de?

Eneste usikre punkt på OP's blok til kampen mod Randers må være om Jeremiah White skal starte inde på højrekanten istedet for Alex 'Valle' Valencia. Personligt ser jeg helst at vi starter med Valencia derude fra start. White har vel gjort det glimtvis bedre, men jeg tror alligevel at vi i kampen mod Randers kommer til at få brug for Valles fysik og strammere taktiske forståelse. Derefter kan Mister White jo komme ind og byde Jan Frederiksen op til dans efter 56 minutter eller hvornår det nu er OP plejer at pille Valle ud.

Opstillingen ser i denne signaturs øjne dermed sådan her ud:

Staff

Ulle-Baron-Budtz-Lumb

Valle-Kari-Lus-Laaars

Graulund - Boom Boom

Graulund har ikke været for god, men jeg tror det drejer sig om at han får hul på målbylden. Jeg synes han var mager mod Lyngby og VFF, men han ligger stadig deroppe og jager alle bolde deroppe og hvad er alternativet i grunden? At starte med 2 debutanter oppe foran? Nej, vel...

fredag den 7. september 2007

Historien om Dioh - part 1

Fotboll, det var en sport for streetsboys. Sedan tog Samuel Doe över Liberia" Offside #4 2007

Det følgende er første del af historien om vores nye uslebne diamant, hans opvækst og ankomst til svensk fodbold.

I firserne frigjorde Liberia sig fra tidligere tiders sovjettiske styre, da Samuel Doe ved et kup kom til magten. Doe begyndte istedet for at handle med USA, som havde store interesser i Liberias naturlige naturlige resourcer. Den tidligere sergent i hæren, Samuel Doe, som selv havde en fortid som angriber, begyndte i Liberia at opbygge landets fodboldinfrastruktur. Fra tidligere at have været en sport for gadedrenge, da begyndte fodbolden pludselig at give status.

Da George Weah blev professionel i Monaco i 1988, var det et tydeligt udtryk for det sats på fodbolden, man havde foretaget i Liberia og Weah blev et symbol for unge liberianere på at det var muligt at tjene penge på fodbolden.

I 1989 fik den liberianske fodbold dog et kraftigt tilbageslag da Samuel Doe blev myrdet og landet blev kastet ud i en 7 år lang blodig borgerkrig, som stilnede til i 1997 da de forskellige stridende grupper i landet indgik våbenhvile. I slipstrømmen på den umiddelbare nationale ro, valgte man fra det liberianske fodboldforbund atter at satse på fodbolden.

Man ville sende et hold af de 16 bedste 12-årige drenge til verdens største ungdomsturnering, den svenske Gothia Cup. Til trods for at landets vejnet var smadret efter 7 års borgerkrig, så dukkede der alligevel 10.000 unge op i hovedstaden Monrovia for at forsøge at få en af de eftertragtede pladser. Efter en ugelang turnering udvalgtes i første omgang 60 drenge og sidenhen blev dette skåret ned til de 16 der skulle afsted.

Blandt disse drenge fandtes AGF's Dioh Williams.

*næste del: Drengene ankommer til Sverige*

Alt dette bygger på en fremragende artikel om liberiansk fodbolds gulddrenge fra det sublime svenske fodboldblad Offside.

tirsdag den 4. september 2007

Svinetaffel med passionsvand

Man skal jo holde, hvad man lover, og da det i skrivende stund vist er temmelig afklaret, at Morten Pretty Boy ikke kommer til klubben, må jeg hellere...
Så:

Det vil glæde mig at se de solide brugere af VHA-bloggen til pre-match grisegilde og frugtbobler på Grill Isted Grill mandag den 8. oktober kl. 18.20. Det er samme aften, som AaB kampen (i tilfælde af at Viasat rykker kampen, rykker datoen).

1 stk. almindeligt gris + 1 stk. passionsvand (og kun dén!) pr. snude - og sig det helst ikke til for mange.

Og ja, det er i god tid. Men god tid er the new black i 1657erne. Efterårets hit med andre ord.

mandag den 3. september 2007

.....you were always on my mind, you were always on my mind.

Moderne fans pt. 2

Det er sjovt så moderne alle de her u-moderne fodboldfans er ved at blive. Tendensen er klar: moderne fodboldfans klager deres nød, gerne ved at møde op på træningsbaner med stadigt mere svulstige slogans. Moderne fodboldfans kræver trænerens afgang prompte, gerne med følelserne helt uden på tøjet og ytringer a la Ove/Per/Anders RAUS!!!

Her på VHA har vi tidligere, i forbindelse med en kamp i Esbjerg, kastet et nysgerrigt blik på denne fodboldens nye frontlinje, kampen mellem den moderne og den umoderne fodbold. I Esbjerg var det Viasat der ( så sandelig ) fik noget at tænke på. Vi vil ha' fodbold klokken 15 om søndagen, sådan som det altid har været. Basta.

En tilkendegivelse der giver udtryk for en vis tilknytning til traditionerne. Det er i kølvandet på dette at jeg er gået hen og blevet en smule forvirret. Her gik jeg og troede at vi var imod det moderne, lige indtil jeg åbnede for dagens AGF nyhedsstrøm. Det viser sig at ukendte gerningsmænd (dog kendt af kernen på MTAC, som påberåber sig kildebeskyttelse) har været så nederdrægtige og, ja, moderne at hænge et lagen med teksten TRØJEN FORPLIGTER op ude på Fredensvang. Endda så højt at spillerne kan se det.

Og ovre på det altid så livlige forum hos Galehuset er der nu startet en afstemning om Oves fremtid, et træk der også er særdeles 'cutting edge' og oppe i tiden. Moderne om man vil.

I ser hvor jeg vil hen. Jeg er splittet og ved ikke hvad jeg skal tro. For et par uger siden var vi traditionernes vogtere og nu er vi så hamrende trendy at jeg slet ikke kan følge med.

Jeg er gammel.

søndag den 2. september 2007

Suk.

Det var ikke noget godt resultat eller nogen god kamp vi spillede igår. Efter Brøndby kampen har vi helt enkelt ikke spillet god fodbold, hvilket er en smule bekymrende. I de første fem kampe ( jeg holder mig også til Oves særprægede evalueringssystem) spillede vi fornuftig pasnings fodbold og det virkede som om at vi efterhånden havde fundet en fin spillestil, baseret på en pasningssikker og dynamisk midterakse omkring Jerry og Kari. Til trods for at vi tabte til FCK og Horsens, så var der i disse kampe i det mindste lidt fornuftigt at tage med videre.

Kampen igår viste dog på frustrerende facon at vi spillemæssigt ikke skal spille videre som vi gør meget længere, uden også at havne i en spillemæssig krise. Det er alt, alt for tidligt at male fanden på væggen. Det er trods alt kun et par kampe siden at vi hentede en meriterende sejr ude i Brøndby. Men de 2 sidste kampe må være en påmindelse om at der pt. sker så meget nede i bunden af Suppen at man ikke kan tillade sig at hvile på laurbærene.

Krydser mine fingre for at OB kan sætte Brøndby skak og at FC Midtjylland kan aflevere en ny sæk til Lyngby. Så skal vi bare have overstået den her landsholdspause ( som i parentes bemærket bliver mere og mere surreel, hvad er det dog for spillere Morten Olsen udtager? ) og så knaser vi Randers og bygger NRGI Park om til et uindtageligt fort.

Boom boom boom, let me hear you say DIOH! DIOOOOOOH!