fredag den 25. april 2008

Hvilken vej kigger du?

I de sidste mange uger har den samme melodi lydt igen og igen fra alt og alle omkring AGF. Nu drejer det sig om kampen mod nedrykning, og vi kigger kun én vej: nedad.

Men efter løjerne på Østerbro i går - og ikke mindst resultaterne fra de andre kampe - ser jeg pludselig ligaen i et anderledes positivt lys.

Javel, der er stadig ni point op til både Brøndby og Randers, og der er hele ti til Esbjerg. Og kun 21 at spille om. Men på søndag har vi alligevel en sidste chance for at sætte gang i forhåbningerne om et lille, men vigtigt, avancement.

Der tørner vi sammen med Randers, der ikke kan forventes at komme med helt samme gode humør som os efter dukkerten mod AaB. Hvis vi griber chancen og (igen) vinder på deres bane, så vil jeg vove den påstand, at vi indhenter enten dem eller et af de andre hold foran os, før sæsonen er forbi.

Vores største problem kan dog blive vores elendige målscore, som betyder, at vi faktisk skal hente et ekstra point for at smutte forbi konkurrenterne.

Men det er gætterier det hele. Faktum er, at Viborgs tid i superligaen er forbi. Om ikke andet så for denne gang. Dermed er vores sæson reddet. Og man kan efter temperament kigge frem mod næste sæson - eller op mod Randers på niendepladsen...

mandag den 21. april 2008

Tillykke 11013 0g 1313!

Nuvel. Alexander Jackson Møller har længe været en favorit blandt vestvoldens allerhårdeste nitter og nu har han så fået en fin lang kontrakt og det glæder mig virkelig. Ikke bare er Alex II i besiddelse af et fedt navn, men han er heller ikke så ringe på en fodboldbane.



Og samtidigt med at der kippes med de blåhvide farver, da er der også en enkelt tåre i øjenkrogen. Martin Mikkelsen aka Don Malle siger farvel og tager toget sydpå til Fredericia. Sådan måtte det unægteligt gå for den unge mand, men jeg var nu alligevel begyndt at holde af ham og hans fodboldmæssige kvaliteter. Adjø Malle og på forhåbentligt gensyn!

torsdag den 17. april 2008

Nu er den her!

Så er Essets debut som forfatter havnet i 1657erne.

Denne signatur giver en anmeldelse så snart tiden tillader det. Hold ud.

Esset immigrerer - Syberg og Vester følger trop

Næppe har man postet et indlæg om Super Sybergs slangehug, før han klapper til den igen - denne gang dog med mindre positivt fortegn.

Stiften erfarer, at vores man of poetry and philosphy - Mr. Esso - er i færd med at pakke den cognacfarvede læderjakke, haikudigte og Camus' samlede værker ned i vadsækken for at drage til Island og kaste sig under Tolles vinger i Vikingur Reykjavik: "Jeg spiller jo ikke på førsteholdet mere. Det er næsten ligegyldigt, hvad der er sket, så har jeg ikke været tæt på holdet. Men jeg føler mig i rigtig god form, og så er det lidt af en oplevelse at komme op i en anden natur og til et andet land," funderer Esset.

Hvad værre er - han tager sgu nok Super Syberg med sig. Anders er dog pt. tavs som graven om det, der skulle være en permanent aftale. Dennis Vester rygtes også på vej på en lejeaftale. Jamen, altså...

Jeg har en kraftig fornemmelse af, at Vikingur er i gang med at lave en ren Tullebergo ovenpå kampen på Ugandaground og forestiller mig, at der nu skal hvidvaskes islandske dollars i stor stil.

tirsdag den 15. april 2008

Sikker sejr på Ugandaground

På øen de kalder Amager, tog AB 70's gul-grønne kanariefugle - det nærmeste man kommer en dansk pendant til Norwich - i aften mod AGF's stærke 2. hold. For stærke hold må vi tilføje med resultatet 0-1 in mente. Nu med avancement til 2. pladsen i rækken til følge.

Rammerne var som de skal være til den slags kampe: Pølser, øl, ristede og rå løg, C.V Jørgensen på anlægget og fight og lirede kommentarer på den temmelig knoldede grønsvær.

Her stillede AGF op med et par ansigter, der påkaldte sig mere opmærksomhed end andre:

Mads Jørgensen klarede en halvleg, inden han måtte kapitulere (knæet giver sføli bøvl), og denne signatur håber egentlig bare han klarer den ind til sommerferien uden at invalidere sig selv.

Andreas Schultz vinder alt i luften og er en solid kleppert. En joker når Baronen, Kure og Budtz ryger i karantæne.

Jens G. spillede svag 1. halvleg, men var bedre med efter pausen, Dennis Høgh kæmpede for det, og Lasse Vibe var MOM, mener vi. Måske sammen med målscorer Super Syberg, der med et gifigt slangehug fra kanten af feltet kanonerede bolden ind i maskerne til højre for målmanden. Der er sgu noget Mølby over den kompakte knægt.

Endelig var Olof Persson også på banen, og denne verdens rareste mand, sagde efter kampen, at han ikke mærker noget til sine skader. Han så da også fornuftig ud på banen - dirigerede som han kan og skal, læser situationerne godt, men er stadig en smule tung. Sådan må det nødvendigvis være.

Han skulle efter aftale med fyssen og OP kun have spillet en halvleg, men snuppede et kvarter ekstra, fordi han var klar. Selv tror han, at han er klar til at få kampe på 1. holdet, inden den nye sæson, men vil omvendt heller ikke forcere det.

Endelig berettede han, at "Lyngby får en kniv i ryggen på søndag", at det er godt, at Viborg er så dårligt et hold, og at turen til Amager bliver forlænget til Malmö, hvor familien bor. Ikke uden smil ved tanken om at resten af holdet skulle sidde 3 1/2 time i bus.

Andre bemærkelsesmværdige indslag denne aften (i tilfældig rækkefølge):

15 hardcore AGF'ere + 1 stk Ove P. = massiv opbakning.

Jimmy Høyer blev forsøgt interviewet midt i et raid på venstrefløjen, men nåede aldrig at svare på "Esset, hvornår kommer din bog?".

Lasse Vibe til netop skadet AB 70 spiller, mens bolden triller ud over sidelinien: "Det kan du godt glemme det der - den får du sgu ikke noget for" (citeret frit fra hukommelsen).

Pålidelige kilder vil vide, at White ikke er voldsomt vellidt i truppen, men har lidt for meget gangsta-attitude.

Pølserne på Ugandaground bliver 'snippet' i enderne, så de flækker og ligner en skinkesøstjerne. Det betyder til gengæld, at der er mere flade til at skovle senf og ketchup med.

Ugandaground ligger usandsynligt langt væk fra Vesterbro.

mandag den 14. april 2008

Årets første sejr?

Jeg tror den kommer på tirsdag, når AGF tager til Amager for at møde de lokale helte fra AB 70. Stedet er Vestamager Idrætsanlæg på legendariske Ugandavej. 3 sikre til kontoen.

Ses vi?

fredag den 11. april 2008

Adieu min ven

Farvel til Mads Jørgensen og farvel til en karriere, der desværre havde alt, alt for mange (knæ-)skader på samvittigheden.

- Jeg er glad for, at AGF gav mig chancen, og at jeg får mulighed for at slutte karrieren i min barndomsklub. Ringen er ligesom sluttet, og nu handler det om, at jeg resten af sæsonen byder ind med det, jeg kan. Jeg er stadigvæk en del af truppen, og så er det op til Ove, om han vil bruge mig, når jeg er klar, siger Mads Jørgensen til agffodbold.dk

Ja, så kom weekenden også ligesom i gang.

God bedring.

torsdag den 10. april 2008

En søndag i Farum

Det bliver rigtigt spændende og vi skal ha' 3 points, for jeg er ret sikker på at VFF vil lave problemer for Horsens, som vist har fundet sit naturlige niveau.

Det er en floskel, men det er vigtigt at vi får scoret nogle mål snart. Hidtil har vi været håbløst ufarlige og jeg har svært ved at gennemskue hvorfor. Det er klart at fraværet af Graulund har betydet meget, men samtidigt er det som om at vi ikke kommer frem til chancerne. Whitey pumper bolde af mere eller mindre tvivlsom kvalitet ind i boksen, men der er bare aldrig rigtigt nogen derinde til at støde den ind.

Kunne være fedt hvis Dioh blev mere i boksen for at tage imod og lod Graulund om løbene ud på kanterne. Samtidigt SKAL Kari lave de løb ind i feltet hvor boldene lander. Og fuck det, jeg har et problem med Ove's rigide systemfodbold til tider. Når det ikke virker, for helvede, så prøv noget andet. Tag et hurtigt frispark, kort indkast, skift en spiller ud, lad kanterne skifte lidt. Når det kører for OP er det den bredeste karse, men når det ikke kører, er det som at blive hængt i øjenvipperne og tvunget til at blinke. Ikke at jeg savner Poul Hansens all-action fodbold, men lidt elasticitet i forhold til systemet og tilgangen ville være klædeligt.

Spændende iøvrigt at se om Steen Steensen starter inde. Imodsætning til hovedparten af MTACs brugere, så synes undertegnede at han var super. Kunne også være dejligt at se noget til Høegh'en igen.

Nuvel, alle mand til Farum, som jeg er sikker på at Frej ville have sagt...

Og sårn helt off-topic, hvad synes vi egentlig om Black Kids?

mandag den 7. april 2008

Serviceoplysning

Isted Grill holder ferielukket til den 29. april.

Gris, jeg savner dig allerede.

onsdag den 2. april 2008

Sort Kaffe er jazzy


VHA'ernes kaffetrug er nu også foreviget på plakat.

Hvis det IKKE er Christian fra Sort Kaffe & Vinyl, der her er portrætteret af Kasper "Kashmir" Eistrup" til CPH Jazzfestivalens plakat, giver jeg en mokkarunde ved næste givne lejlighed.