onsdag den 31. december 2008

Nå ja og så godt nytår da. Pt. 2.

Det er skamløst poppet og måske lige en anelse for American Apparel pang-farvet, men mit skamløse pop-ego kan slet ikke lade den her Metronomy sang være. Minder måske lidt om de der varme chips, som vi havde så stor fidus til sidste sæson?

Flere farver på trøjen

Debatten om den seneste udebanetrøje fik sindene i kog. Hvordan kunne man vanære hele den GF'ske machokultur med noget så bøsset (ja, det skrev de) som en lilla trøje?

Uhhhh, siger jeg bare og sender dette fantastiske klip fra tysk tv-virkelighed anno 1970erne videre. Så kan det nok være, de farveforskrækkede får noget andet at tænke på (og lært et par nye moves).

Nå ja, og så godt nytår da!


mandag den 29. december 2008

Ny serie: NostalGF

Mens vinteren sender Danmark i fodbolddvale, varmer VHA dit frosne hjerte med et trip down memory lane.

Takket været et forbilledligt arbejde i scannerens lys fra en af vore flittige brugere, kan vi i den kommende tid præsentere billeder og tekst fra svundne tiders kampprogrammer.

Oh! Hvilken saglighed! Første indlæg er fra biddragyderens første tur på Stadion. Vi skriver 23. maj 1983 klokken 16.00.

(for at se kampprogrammet i størrelse stor: klik på play-ikonet og derefter på firkanten med de fire pile i nederste højre hjørne i billedet. Vi arbejder på at få en bedre opløsning på billederne.)



Bidragyderen knytter følgende kommentarer til diasshowet:

- Werder Bremens PUMA trøje, der får vores egen klassiker - Hummel med Statsanstalten - til at blegne. (Hvad blev der egentlig af de statsanstalter i New Public Management?)

- Den største i moderne tid, Henning Jensen, var skadet

- Morten Donnerups 'loose middle finger'

- EfBs træner var Jurgen Wahling, der senere, uden succes blev 'Mister' for de hvide, mens en anden kommende GF-træner, Lars Egebjerg, spiller i den hvide trøje.

- En ung Bjørn Kristensen er i holdopstillingen, mens Ole Kjær står på mål for gæsterne.

- AGF's foregående hjemmekamp var i øvrigt blevet tabt 0-1 til Køge foran 3 kilo på lægterne, mens vi vandt den pågældende kamp mod Esbjerg med 4-1 foran 3300 tilskuere.

Biddragyderen mener i øvrigt, at det Karsten Christensen, der er ved at tage et fandenvoldsk træk på forsiden, men er i tvivl. Anyone?

Fremtiden - og fortiden

Mens julen har prøvet at bedække VHA-bloggens kranspulsåre med andefedt og deslige, er der sket ting og sager i A-truppen.

Ja, ja, vi er nok lidt bagud her, men har du været trængende nok, har du måske fulgt snakken på gf-forum, dingbat.nu eller hvor du ellers sniger dig til at være VHA-utro.

Markante ændringer i A-truppen - og hvad skal vi så mene om det?

Denne signatur er tilfreds. Især med tilgangen af Den Islandske Diamant, der nu bare skal slibes og kæles til af Eriktionen, før den for alvor kan stråle. Afgangene var forventelige, selvom det selvfølgelig er lidt spøjst at Salifu og Vester i nyere tid har fået lange kontrakter.

fredag den 19. december 2008

Coastzone

Et af de spørgsmål der unægtelig melder sig i kølvandet på Eriktionens ankomst til de Fredensvangske græstæpper er, om det så er forbi med CoastZone som partner på teambulding?

Jeg mener, Tryllerik Fissefod ER jo teambuilding, så det kan jo være, der kan hentes lidt transferkroner på den konto.

Nå, fortsætter samarbejdet, så håber jeg, AGF nøje vil overveje et af firmaets mere spændende tiltag: Pirater, kaptajner og sørøvere.

CoastZone skriver: "Denne aktivitetsramme er velegnet til store grupper, hvor der er forskel på temperament og på ønske til øvelsernes sammensætning," og så kommer vi frem til kategoriseringerne af deltagerne til den lille ryste-sammen-ting:
Piraterne: snu, ikke så fysiske, højt humør, vindertyper, ikke bange for højder.

Kaptajnerne: planlæggende, livsnydere, sans for god smag, logisk tænkende.

Sørøverne: blodtørstige, ret fysiske, lige på og hårdt, ikke bange for vand.

"Kategorierne kan tilpasses til konkrete forhold og evt. tilføjes en 4. kategori for Skønjomfruerne."

Så kan man jo gætte løs på, hvem der er hvad...

torsdag den 18. december 2008

Diego Marado'

Der er efterhånden lavet en god håndfuld film om verdens bedste 10'er, og nu kommer den seneste af slagsen forbi danske cinemataster og futbollaficionados.

Missede du Emir Kusturicas film om Maradona til Cph:dox, kan denne signatur med glæde meddele, at den kan ses i biografer med respekt for sig selv fra i morgen fredag.

VHA var naturligvis inviteret til den danske pressevisning på filmen i sidste uge, og har derfor en saglig mening om tingene. I al beskedenhed.

I korte træk følger vi Kusturicas forsøg på at fortælle hele historien om Diego: fodboldspilleren, mennesket, revolutionisten in spe og familiefaderen.

Jo, der er mål (inkl. dribleturen og Guds hånd i '86), men filmen er rigtig meget mere end det. Først og fremmest et portræt af et specielt menneske, der soler sig i at være et fænomen, men også må deale med de nedture, som uløseligt er forbundet med hans person.

Gud er retfærdig

Det er en Diego, der fortæller om, at han resten af livet vil hade sig selv for sit stofmisbrug (tænk sig, en fodboldspiller der reflekterer med skyld, skam og oprigtighed), en familiefar hvis liv hang i en tynd tråd, revolutionisten der elsker Cuba og Venezuelas Hugo Chavez - og ligeså meget hader USA, Prins Charles ("han har blod på hænderne") og Joah Havelange.

Som han tørt konstaterer om sidstnævnte - den tidligere brasilianske FIFA-præsident, der sad på posten i 20 år: At Brasilien i de mange ikke blev verdensmestre, viser bare at Gud er retfærdig...
Det var han også, da den hjælpende hånd kom til - det var hans payback til englænderne for Falklandskrigen, forstås.

Diego er rock'n'roll, men også lidt mere. Det får Kusturica med, og selvom der er sekvenser og gentagelser, der nok kunne være klippet ned eller ud (f.eks. de trættende animerede gentagelser af Diegos leg med vestens onde imperialister som Thatcher, Prins Charles, Bush og Reagan tilsat Sex Pistols soundtrack), er 'Maradona' en helt tålelig film om en stor personlighed. Ikke mindst fordi instruktøren undervejs bliver venner med Maradona, og derfor kommer tæt på. Kusturica selv fylder derfor også selv en del - og det kan man lide eller ej.

Denne signatur fandt det ok og sender anbefalingen på at se 'Maradona' videre.

Se traileren her, læs hvorfor Politikens Erik Jensen ikke er enig, The Independent er lunken, Berlingske skriver og The Guardian bryder sig kun om en enkelt scene.

onsdag den 17. december 2008

Eriktionen - undervejs.

Pludselig var der stille. Ikke mere superliga, ikke flere festlige mandagskampe, ikke flere dage med længsel efter BPD træningsrapporter. Det er en hård og meget kold kalkun med sådan en omgang juleferie. Også i blogland. Så mens vi griber efter transferhalmstrå (Jørgensen?! Stor sort fyr set på Sidewalk med fyr med tilbageredt BSN hår?!), jamen hvad er da mere oplagt en noget seriøst gætværk angående Eriktionens muligheder?

En anden tråd har allerede taget hul på nogle af spørgsmålene og en af delkonklusionerne er at Jerrys Luciaoptog ikke har en fremtid under Skalde-Erik. Jeg er ikke helt sikker på at det bliver sådan. Jeg er mere pragmatisk i forhold til hvad man kunne kalde den startende Eriktion. Såfremt at man går ud fra at Erik spiller den super top moderne 4-2-3-1 opstilling (eller 4-3-3 og 4-5-1 for puritanere ) så tror jeg starteren ser sådan her ud

Steffen

Sorin/Krabbe - Kure - Howard - Lumb/Ulle

Kari - Lucy/Povlsen

White/Dioh J. Poulsen Graulund/Blicher

Nando

Jeg tror altså ikke at man skal afskrive Graulund i Eriiiks start 11. Han er så tilpas hårdtarbejdende at han vil kunne dække op for modstandernes venstreback. Samtidig kunne man også forestille sig en Jakob Poulsen ovre på højrekanten og så Dioh bagved som hængende, noget som Don Chuppito også har antydet tidligere.

Der er godt nok lang tid til den 1. marts.

torsdag den 11. december 2008

Anders Kure takker!

Med over halvdelen af stemmerne er Anders Kure kåret til 'Efterårets Spiller'. Vi har bedt om en floskelfri kommentar til den fornemme udnævnelse:

"Det er jeg da meget stolt over. Det har sgu også gået godt langt hen ad vejen. Føler stadig der er nogle ting der skal være bedre, men det er ting jeg selvfølgelig arbejder med. Så selvom jeg har spillet nogle gode kampe, så håber jeg på et endnu stærkere forår," indleder AK27 sin takketale og uddyber, hvor han gerne vil blive bedre:

"Jeg prøver hele tiden at forbedre mig i alle spillets facetter. Teknisk, taktisk og fysisk. Selvfølgelig skal man bruge lidt ekstra tid på de områder, hvor man ikke har sine forcer, men jeg synes det er ligeså vigtigt at træne de ting, man er rigtig god til. For at gøre sine spidskompetencer sylespidse. Men jeg glæder mig til en masse teknisk træning og småspil, som jeg tror vi får en del mere af under Erik, end vi har været vant til. Og det tror jeg vil gavne min udvikling," udtaler midterforsvareren, der også mener, at efterårets præstationer er kommet gennem hårdt arbejde på træningsbanen, "hvor jeg har været fri for afbræk i form af skader"

Til sidst: "Men mange tak for kåringen. Den er jeg sgu stolt af," skriver Kure, inden han afslører, at han selv har haft en finger med i spillet.

"Ps. Har i øvrigt været inde og stemme på mig selv. Må man det?"

Gu må man så. Vi sender et stykke bark, kammerat!

onsdag den 10. december 2008

Om trænere og stil...


Nu har vi jo efterhånden fint styr på hvordan man gør det på Fredensvang. Her er et bredt og varieret udvalg af forskellige stilarter, herunder jakker af mærket Wanted, fornuftige brune sko og mon ikke der findes et par diamant-studs og en Akon cd for de mere vovede?!

Sådan spiller klaveret ikke hos vores broderfolk hinsidan. Oppe hos makrellerne i GAIS, har man fundet ny træner, efter at Aab snuppede deres seneste wunderkind. Og de har scoutet deroppe må man sige. For ikke nok med 38-årige Alexander Axen spiller en 4-3-3 med angrebsivrige backs, men minsandten om man ikke har bragt endnu et parameter i spil i det svenske.

Fodboldekspert Pelle Blohm forklarer:

Hans personlighet passar väldigt bra i Gais. Den själen som finns i föreningen. Axén är själv en gammal fotbollssupporter som också har bra koll på musik och mode. Han har anglofil-stilen.

Hvorfor handler vi aldrig trænere udfra en filosofi om at de skal ha bløde knæ, usynlige maracas og masser af Henri Lloyd gear?

Transferbomben

Mark Howard, what what! Jeg troede vi skulle ha en offensiv midtbanespiller eller en venstre wingback, men Eriktionen ville ha det anderledes. Sådan er den så finurlig. Nuvel, det må jo betyde et farvel til Baronessen og Budtzy. At tænke sig at Da Young Guns bagkæden kan komme til at være helt ommøbleret fra sæsonstart, hvis også Lumb bliver solgt. Så er det vel kun Kuren der er tilbage.

Sorin - Howarth - The Cure - Lumb/?

Spicy.

Ove P.'s sidste hilsen

Efter Ove P.’s sidste optræden for Verdens Bedste Femteplads kom det nærmest til tumultariske scener, da Thyregods finest valgte at smide tøjet i Farum.

Eller i hvert fald noget af det, for han valgte mere eller mindre bevidst at overhøre de taktfaste tilråb om at bukserne også skulle af.

VHA kan nu afsløre, at det mest eftertragtede stykke merchandise siden Tøffe langede flade ud på McDonald’s, er i københavnsk besiddelse. Efter at have forceret et par stolerækker på Danmarks tommeste stadion havnede den legendariske Wanted-jakke i københavnske kløer.

Mon ikke man mod beskeden betaling kan få lov til at se den ligge lit de parade på Østerbro?

tirsdag den 9. december 2008

DJ Eriktion på Cafe Dyrehaven lørdag

Jessir, den er god nok. En æra er slut og en ny begynder. Og for at fejre dette, så vil undertegnede dedikere lørdagens DJ-set på Cafe Dyrehaven til Tryllefod Fissetand. I sagens natur vil aftenens musikalske temaer derfor bevæge sig inden for genrer som: post-punk, 90'er hip-hop, drone, highlife, psych og der vil sikkert også være mulighed for at stifte bekendtskab med Selda. Erik elsker den afrikanske mands rytmik, så det er en af de tangenter som jeg håber at kunne spille på.



Og måske Sir Victor Uwaifo dukker op?



Helt sikkert er det at Randy og Dean kigger forbi. Jeg eeeeeeelsker det skidt.

mandag den 8. december 2008

Fra Eriktionens dagbog

Vi kan jo lige så godt komme helt ind under huden på Eriktionen (eeew!), så her er et lille udpluk fra den kommende træners bog, 'Fodbold gør en forskel'.

Tryllerik er taget på druk i Tijuana, Mexico, aftenen før en kamp.
ADVARSEL! Nedenstående kan fremkalde utilsigtede fysiske reaktioner:

"Et par minutter senere gik jeg med hende i hånden gennem de efterhånden mennesketomme gyder. Hun boede i et lille værelse, hvor der kun var en seng, et bord med et par stole, et klædeskab og en håndvask. Absolut ingen unødvendig og overdreven luksus.

Vi satte os på sengen uden at sige et ord og begyndte at kærtegne og kysse hinanden. Hun åbnede min skjorte og lod tungen køre ned over min overkrop. Jeg lod min hånd glide nænsomt over hendes dejlige balder og videre ned mellem hendes lår.

Da jeg nåede hendes trusser, stivnede jeg. 'Hun' var ikke skabt helt, som jeg havde forestillet mig. Tydeligvis var vi ikke skabt helt forskelligt.

Fuldstændigt paf satte jeg mig op i sengen og kiggede vantro på den person, som jeg minuttet forinden var usædvanligt tændt på. Det var en mand. Jeg havde kysset og kærtegnet en mand. Godt nok en utrolig smuk og feminin mand, men det kunne ikke overstråle det faktum, at han havde et lem."

Er Brian Nielsen den sidste brik?

Efter en ganske god halvsæson, der under alle omstændigheder ender med en placering i rækkens bedste halvdel, er det nu ved at være tid til at lade tankerne glide frem mod Erik Rasmussens første regeringsperiode.

Der ligger formentlig ikke nogen transferbombe og lurer under Fredensvang, men alligevel virker det sandsynligt, at en ny venstrekant er i sigtekornet, ligesom en ny venstre back meget hurtigt kan komme med på indkøbssedlen.

Der har allerede her på bloggen verseret diskussioner om stillingen som ny venstrekant, og nu pustes der til ilden igen. På øhhh...tak.nu er en debattør åbenbart orienteret om en nærmest færdig aftale med Brian Nielsen, der som bekendt tidligere har været rygtet på vej væk fra sin problemfyldte dagligdag i Nørreskoven.

Mens brugerne på selvtak.nu ikke ligefrem står klar med roser og åbne arme overfor Brian Nielsen, så er stemningen her på kontoret en noget anden. Faktisk rykker Brian Nielsen jævnligt en tand længere op ad min liste, hvor han bl.a. er i selskab med Simon Poulsen.

Mens Simon Poulsen er den rene luksus, så er Brian Nielsen en mere ubekendt faktor, som kan blive såvel en fiasko som en enorm succes. Hvis Erik R. og Brian Steen kan tackle hurtigløberen fra Vejle, så kan han til næste vinter stå med en af de ligalandsholdspladser, som ellers ikke rigtig kommer vores vej for tiden.

Jeg stemmer med andre ord både 'For' og 'Ja' til Brian Nielsen, og jeg bliver ikke overrasket, hvis han allerede før jul bliver annonceret som første Erik Rasmussen-indkøb. Han kan dermed blive den (foreløbig) sidste brik i det puslespil, der udgør Det Nye Århusianske Storhold, hvor alle andre pladser end venstrekanten i dag er bedre besat end meget, meget længe.

onsdag den 3. december 2008

Efterårets spiller

Sæsonafslutningen nærmer sig og med den også tidspunktet for at kigge lidt nærmere på de spillere, der har efterladt sig de største positive aftryk i efterårets kampe.

De færreste kan - forhåbentlig - være uenige i at det er i nedenstående bruttotrup på fem, at efterårets spiller skal findes.

Afstemningen kommer snart op 'derude-til-højre-du-ved-nok' - i mellemtiden et par ord om kandidaterne til titlen:

Steffen Rasmussen: Indledte sæsonen med en miserabel kamp mod Randers, men den nyslåede anfører har siden vist, at han er vokset - desværre ikke fysisk - med opgaven som kulturbærer og sprællemand på både stregen og i feltet. De nervøse trækninger om mundvigene ved hjørnespark er ikke længere så udtalte, og Staff fortsætter den positive udvikling han har gennemgået siden turen i 1. division. Som den gode røde drue bliver han bedre og bedre med tiden og er velsagtens en af de, hvis ikke dén, bedste målmand i ligaen, når det kommer til mand-mod-mand og reflekser på stregen.

Michael Lumb: Atlektiktræningen har øget hans speed, og det fremadrettede spil bliver bedre og bedre. Sæsonstarten var lidt svingende, men Lumbinho har siden været inde i en positiv stime, hvor især rykkene frem ad banen og de giftige indlæg gør ham til vinterens varmeste navn på Danny Blinds liste. Det defensive arbejde skal udvikles, lyder det fra mandagstræneren.

Jacob Poulsen: Et af de bedste AGF-indkøb til midtbanen i mange år. Præsterer sjældent dårligere end godt, er en kronisk trussel på dødbolde og sætter med sit benhårde løbearbejde Lucenas manglende ditto i relief. Helt sikkert en mand, der i den BSN'ske optik også er et helt menneske med gode sociale kompetencer.

Anders Kure:
Han blev nærmest til grin på backpladsen, men har siden gjort alle skeptikere til skamme som fast mand i midterforsvaret. Har 20 i at lave syngende tacklinger og fortjekke, er en fighter af Guds nåde og kunne aldrig finde på at spille i lyserøde støvler. De fodboldtekniske kundskaber kan diskuteres, men ved siden af Baronen er han en elegantier. Tilmed en del af Ungdomsrevolutionen i de bagerste rækker.

Dioh Williams: Uforudsigeligheden selv, med lim på fødderne og den mest chillede attitude siden Jeffrey Jazz. Dækkker sin bold fremragende, kan afdrible et forsvar egenhændigt og står noteret som holdets topscorer. På minussiden er lysten til nærmest konsekvent at ville drible læderet over stregen.

mandag den 1. december 2008

Sandsynligheden for sejr...

... i aften mod OB er vel nærmest en statitisk umulighed. Alt taler imod at vi vinder den kamp - og dog.

En flimrende vision har meldt sig i tilstanden mellem døsig og midddagslur:

61. minutter spillet... SKRA*%+AAT... Kapidzic scorer... SKRA*%+AAT...Gjesing holder niveauet fra FCK-kampen SKRA*%+AAT... Kure sætter - igen - Fall skakmat...SKRA*%+AAT... Tyksak fløjter af...