søndag den 29. november 2009

Det vi ønsker os

Bloggens bidrag til kampprogrammet til AGF-Brøndby:

Ønskeseddel, julen 2009.

Kære AGF,

December ligger og venter, og når årets sidste måned så småt har meldt sin ankomst, er det også julegave-ønske-tid. Vi sætter os for en kort bemærkning på direktørens lune lår, finder de våde hundeøjne frem og fremsiger vore frommeste ønsker, for tiden der kommer.

Spillere: De bærende kræfter blev ved med at bære, da sommerens transfervindue smækkede i. Ikke så mange dikkedarer der, og så kom sejrene ellers i stimer.
Herligt, var vi mange, der tænkte den dag i Parken. Ornlig herligt. På den lange bane har det desværre bare ikke rigtig været godt nok resultatmæssigt, vel. Noget skal ske, så vi ønsker os et par vemodige 'farveller' til de typer, der gerne vil ud i verden *host-USA-host*og et syngende 'goddaw' til sultne spillere. Vi har hørt, at de i Hobro har en lille dansk/chilener, der skulle være on fire, og at Håvard Flo har en fætter. Det rimer på goalgetter.

Erik: I Eriks terminologi har det været et par SINDSSYGE kampe på det sidste. Desværre ikke med positivt fortegn, og så kan svage sjæle jo godt blive fristet til at pege fingre af manden med ansvaret, men ikke på Vesterbro. Vi støtter helt op om Eriktionen i årets sidste kampe. For udover et til tider lidt begrænset ordforråd, så er der i den vesterbroske optik intet galt med Køge-drengen, der bare lige skal have skåret konceptet yderligere til, så det passer til lidt mere end en times spil. Det ønsker vi os: sindssygt presspil i to (TO!) halvlege. Og det var altså 90 minutter.

Økonomi: Der er hul i kassen, men så vidt vi forstår - og vi er temmelig veluddannede - handler det om at investere sig ud af krisen. Det kan godt være, at Århus Stadion (jo - det hedder det!) ikke ligefrem er belagt med bladguld, men vores underskud er for intet at regne i forhold til det, de tumler med på Østerbro. Vi kunne godt tænke os, at vi opkøbte Parken - inklusive badeland, Steen Patrick Vela og Billetlugen - og viste de tjøwenhavnere, hvordan man klemmer penge ud af en guldkalv. Helt ærligt: DBU's penge-pipeline krydret med Ceres i hanerne og Store Klaus til ganerne - det kan ikke gå galt. Hov - burde vi ha' orienteret Fondsbørsen først? Spørg evt. Don Ø. Han har styr på det shit.

Form: Vi vil gerne have et par kilo af den form, som i starten af sæsonen kastede tusindvis af dybdeløb, hidsige tacklinger og urimeligt dejligt mange point af sig. Spillet er smukt drenge, men det er altså lidt lissom forfatteren Erling Jepsen har beskrevet sine første seksuelle erfaringer: Hvis man først bliver for god til at slikke, er der risiko for, at man aldrig kommer videre i teksten. Så bid lige til, inden I selv falder i søvn, ikk'?

torsdag den 26. november 2009

Kød 11'eren

Trænere: Duck Advocaat og Goose Hiddink eller Hen Goran Eriksson

Karim Pizza

Alan Mutton - Franck Le Boeuf - Philip Lahm - Roast on Drenthe

Franck Ribery - Veal Lennon - Ryan Ke-babel - Pork Ji Sung

Dirk Sprout - Gravy Agbonlahor d'ouevres

Og til at drikke, en dejlig Chablis Alonso, en Guld Tullborg og nogle dejlige Jerry Lucenaspirer.

Esset i sit es

Det er ved at være længe siden, at vi her på bloggen har været forbi vores højt skattede læderpoet Jimmy Høyer aka Esset aka Battet. Nu forstår vi hvorfor, for han har haft travlt. Ikke med at skrive en ny bog, men med at stå bag disken på sportsbaren Mojo i Skolegade.

Det er godt set det der, Mojo-ejer. Nu kommer lamseletterne for at få en bid af Jimmy - og smide en skærv i kassen for en med garanti velanrettet mojito.

Mændene er også glade...

Saft skal der til

Den her har lidt tid på bagen, men det er stadig et smukt behind-the-scenes indslag. Notér venligst journalistens måde at sige boost på. Det kan jeg godt lide.

http://www.kanalsport.dk/index.php/tv/clip_id=27831

mandag den 23. november 2009

Nøglekampe forude

Programmet er uegnet for børn. Sådan siger de på tv, så det gør vi også. Nu er det din egen skyld, hvis du alligevel lader dine børn kigge med i de næste tre runder.

For i de næste tre runder kan et efterhånden lidt skuffende efterår blive virkelig, virkelig deprimerende. Vi kan efter kampene mod AaB, Brøndby og Esbjerg være sat fuldstændig af medaljeræset, og så kan 10. pladsen endda være indenfor skræmmende overskuelig rækkevidde. Av for helvede, det gjorde ondt at skrive.

Men trækker man i en lidt anstrengt positiv mine, så kunne man selvfølgelig også forudkontere syv point for de tre runder, og så ser alting lige pludselig helt anderledes muntert ud. Ikke bare fordi syv point altid er et velkomment udbytte af tre runders slid, men lige så meget fordi de tre runder i allerhøjeste grad kan kaldes nøglekampe.

Henter vi ét point i aften og tre mod både Brøndby og Esbjerg på hjemmebane, så sidder vi pludselig solidt på 4. pladsen, og så afhænger afstanden til medaljerne mest af, om Esbjerg nu er gået helt i stå, eller om de igen får lidt gang i pointmaskinen.

For en sjælden gangs skyld synes jeg, udsigten ser lidt dyster ud. Den point- og til dels spillemæssige krise har simpelthen været for lang og for dyb til at jeg tror på, at vi sådan uden videre høvler os ud af den. På plussiden tæller dog, at alle de andre aktuelle bronzekandidater også er gået fuldstændig i stå på det sidste. Så hvorfor ikke?

Giv os et enkelt point i Aalborg i aften, så begynder jeg måske at tro på bronzedrømmen igen.

tirsdag den 17. november 2009

Abemanden er her igen

Det er nærmest gået ubemærket hen, men en god ven af huset har faktisk sendt en ny plade på gaden. Og ikke nok med det, så kommer abemanden fra Manchester faktisk en tur til Vesterbro, før du overhovedet får set dig om.

Sørg for at skaffe dig en billet til Vega-koncerten d. 25. januar. Nu kan du ikke sige, at vi glemte at minde dig om det. Og tjek så lige Mr. Cool ud lige her nedenfor.

onsdag den 11. november 2009

Er der nogen..

Ja, det er ikke et nødråb. Så ville der jo ligesom ha' været et spørgsmålstegn ik'.

Næ, er der nogen... der gider vende det faktum, at vi er uden Jebbediah The Righteous fra årsskiftet - eller er det sådan lidt lige meget?

Klamme tider II


Det er kun hos vores nærmeste naboer på Fisketorvet, man kan finde på at putte skinke og ost ned i et glas.

tirsdag den 10. november 2009

Klamme tider


Yessir. Den burde tale for sig selv. Tilføj selvmål ad libitum, og du har ondskabens akse.

mandag den 9. november 2009

Årets spiller...

Så skal han da bare til at bevise det igen. Aftale Jakob?

Moderne fodbold

Den ene uge er det hvide handsker, grønne jakker, strakte arme og røde LOOK, den næste er det noget helt andet fjolleri.

Hvad er der sket med de dage hvor man havde en termokande med boullion med et par røde wienere tucked in med på Communale?

I am getting too old for this shiiiiit.

søndag den 8. november 2009

Så gik den weekend...

Så var der lige Forbrydelsen II, nu er der Bonderøven - og mens han tager kartofler op, går tankerne tilbage på weekendens fodboldmæssige udskejelser. Altså, vi var i Herfølge, fik Gammel Dansk, en nazitosse råbte "Gestapo" efter mine læderhandsker, og hverken spil eller resultat var værdige repræsentater for det spil, de kalder fodbold. Til gengæld var det koldt.

Som du nok så eller hørte, fusede det atter en gang ud i slutminutterne. Den er alligevel svær at sluge, når det for anden kamp i træk er et Gjesing-selvmål, der sådan kommer i vejen. Han gjorde det nu ellers godt ham Mubas og har i denne signaturs optik slået Kure ud af start-11eren som det foretrukne valg ved siden af Dan T.

Derfor er han nok også med om fjorten dage mod AaB, og læser du med Jens, så må det til den tid gerne være lidt mere spektakulært, når det nu skal være mål i egen ruse. Bliv inspireret:

mandag den 2. november 2009

Onyszko i ophavsretlige problemer

Som om situationen for det polske litteraturhåb Arek Onyszko ikke i forvejen var alvorlig nok, så fortæller vores kilder, at den nu forhenværende målmand også er på vej ud i nogle seriøse ophavsretlige problemer.

Flere litteraturkritikere har allerede sået tvivl om, hvorvidt Onyszko selv kunne stå bag en udgivelse på et så højt litterært niveau, som 'Fucking polak' befinder sig på. Og nu viser det sig så, at store dele af bogen er tyvstjålet fra optagelser, polakken i løbet af de sidste år på ulovlig vis skulle være kommet i besiddelse af.

Centralt i sagen står uddraget her: 'Jeg hader bøsser. Det gør jeg virkelig. Jeg synes, det er så fucking klamt. Det er klamt at høre dem tale sammen. Som om de er piger. Jeg kan ikke sidde i selskab med nogen, der er bøsse. Se dem kysse hinanden. Det er så vammelt'.

Ifølge vore kilder på den århusianske fanscene, så skulle blandt andet disse linier være stjålet ord for ord fra en videooptagelse fra det såkaldte 'nazibur' på Brøndby Stadion i foråret 2009. Under optagelsen af en tifo er en samtale mellem fotografens sidemænd kommet med på båndet, og optagelserne er siden distribueret via Youtube.

Manden bag udtalelsen er orienteret om situationen, og han har nu i sinde at gå efter et forlig med Onyszkos forlag. Situationen bliver ikke mindre alvorlig af, at mindst 15 yderligere passager i bogen allerede skulle være kædet sammen med andre videooptagelser fra superligakampe i Danmark.

Vi kan i øvrigt afkræfte gentagne påstande om, at en eller flere af forfatterne her på bloggen skulle stå bag bidrag til 'Fucking polak'. Det skulle ifølge påstandene dreje sig om forfattere med en journalistisk baggrund, der skulle have set sig gale på de kvindelige sportsjournalister, der optager flere og flere stillinger i det tidligere så mandsdominerede fag.

Passagen i bogen, der har ført til påstandene er denne: 'Til gengæld fatter jeg ikke, hvorfor der er så mange kvindelige sportsjournalister. Det er som om, at alle værterne på sportsudsendelserne på tv skal være kvinder. Det er sikkert bare, fordi de ser godt ud [...] Jeg synes bare, det er et skråplan. De har ingen faglighed. De aner ikke en skid om fodbold'.

søndag den 1. november 2009

Jack D. på armen

Ind i mellem kan man vel godt tage sig selv i at tænke - "er jeg virkelig så gammelt et røvhul?"Spørgsmålet dukkede op igen, da denne signatur ved en fejl fik klikket sig ind på et interview med EfB's Mikkel Vendelboe.

Han kører den gode stil.