mandag den 29. november 2010

Tillykke til efterårets spiller: Adam

Al begyndelse er svær, og det måtte denne sæsons nye mand på Urias-posten - venstre back that is - også sande. Derfor er det ikke mindre bemærkelsesværdigt, at Adam Eckersley kan gå på juleferie vel vidende, at han i følge brugerne af nærværende blog var efterårets spiller i den hvide (og orange) trøje.

Som en bruger - Andreasfrb, her er det dig, jeg kigger på - skrev i kommentarfeltet:

- Stemmen gik til Adam, kan ikke mindes at have set en spiller starte så dårligt og siden spille sig op til at være én af de vigtigste brikker i vores fløjspil, og samtidig være stabil hjemme bagud. Tror med fordel vi kunne rykke ham op på midtbanen(jeg ser noget Bale i ham) og sætte vores Kirkeskov ind på backen og vupti så har vi den rødeste venstrefløj i dk!

Meeen, det holdt nu hårdt for Manchesters rødeste, for med 23 af de 103 afgivne stemmer, fik han kun to flere end Martin Jørgensen. Hvad man ellers kan udlede af afstemningen, kan du se lige derover i højre side.

Vi arbejder pt. på, hvordan vi kan festligholde kåringen Adam, og mens vi tænker over det, er her et billede af hans navnebror. Han kan godt lide blues og har været med i Australian Idol.

torsdag den 25. november 2010

Godt man ikke er Vejle-fan

Ja, rubrikken giver i et eller andet omfang sig selv, for hvem gider være det?
Men det må da være en ekstra giftig pille at sluge, når nu Vejle til sommer fusionerer med Kolding.

På fodboldens vegne også lidt ærgerligt, at en traditionsklub af de større bliver skyllet ud i fjorden til fordel for FC VB-Kolding ... eller hvad navnet nu bliver.

Denne signatur tager sig selv i at tænke "Imod moderne fodbold ik'!"

Så hjalp det alligevel ikke med:

onsdag den 24. november 2010

Ham den Lange

Ved godt at det er kontroversielt, men fjollesæsonen starter tidligt i år. Og som jeg læser det, så vil Jesper Lange endog meget gerne til Århus. Det står mellem linjerne, men Peter Sabroe Seminariet og en fremtid som den næste gravhund venter.

Er det bare mig der har mellemgøjseren over den tanke?

mandag den 22. november 2010

Breaking News

INGEN STADIONREKORD I TINGBJERG!

Dog rekord i disciplinen "Fri-ølbods-inventar-kast". Den ukrainske dommer var særdeles generøs og hev et flot 9,4 op af posen. Andre var mindre imponerede.

søndag den 21. november 2010

Efterårets spiller

Vi fortrænger lige de flyvende ketchupflasker på Tingbjerg Idrætspark, de brændte chancer og nederlaget samme sted.

Næ, som det sig hør og bør, når sådan et fodboldefterår er nået til vejs ende, skal der navn på efterårets spiller. Vi har valgt ud - nu vælger du til. Og har du behov for at uddybe, tager du bare en tur i kommentarfeltet.

fredag den 19. november 2010

Brønshøj - AGF

Det er moderne. Man bygger forventningerne til en forestående fodboldkamp op, gerne med billeder fra månelandingen.

Og hvis det er moderne, jamen, så gør vi det også. Vi er både first, second og last movers ved trendboden. Både ambivalente, ekvivalente og polyvalente. På samme tid.

Ergo...

(og ja, CAPS LOCK er moderne også..)

BLIVER STADIONREKORDEN PÅ TINGBJERG IDRÆTSPARK FRA 1991 PÅ 2500 SJÆLE SAT OVERSTYR, NÅR HVEPSENE FRA BRØNSHØJ TAGER IMOD TABELTOPPERNE FRA DET JYDSKE?

FÅ SVARET SØNDAG! HER PÅ SIDEN!

torsdag den 18. november 2010

Den nye Niller?

Jeg ved godt, det er lidt patetisk, og at det minder om alle de artikler, der handlede om 'den nye Tom Christensen' i aarene efter hans triste karrierestop. Men ikke desto mindre, saa saetter ham Andreas Busse altsaa gang i Niels Kristensen-minderne, naar man laeser om ham og hans nye kontrakt:


"Han er dygtig og arbejdsom og har sat sig nogle fine mål med sit fodboldspil. Han har nogle af de kvaliteter, der er vigtige for en kantspiller. Han er hurtigt, laver hurtige temposkift og har nogle rigtige gode individuelle færdigheder i én-mod-én-situationer, siger Casper Bugge".


Hvis han nu bare er 90% Niller, saa glaeder jeg mig sgu til at se noget til ham. I det hele taget er jeg ualmindeligt begejstret for den nye ungdomslinie, der ser ud til at vaere lagt med flere udenlandske spillere i de unge raekker. Jeg droemmer om et koldt koebenhavnerstadion til foraaret og en fact finding mission for at tjekke alle de nye stjernespirer.


Og undskyld mit danske. Det er sgu ikke for koent...

onsdag den 17. november 2010

Saft-Lars og protegeen

Kanalsport.dk har tidligere været i hælene på Saft-Lars - manden der sørger for, at saften til de hvidblusede bliver blandet på den helt rigtige måde.

Nu viser det sig, at Lars også laver alt muligt andet, og i dette indslag kommer vi virkelig behind the scenes med to af de hårdest arbejdende i fodboldshowbiz: Lars og hans hjælper, Martin. De lever helt op til det statement, vi ser flere gange i klippet: "De trofaste skal belønnnes." 

Bevares, længden på indslaget kontra subastansen er måske lidt ude af proportioner, men detaljerigdommen er så stor, at det retfærddigør det.

Teaser (med indbygget spoiler-alert):

- Lars har en vild ringetone.
- Noget uventet sker, flakkende kamera og spørgsmålet "Du halter?" indgår i reportagen.
- Lars og Martin vasker spillertrøjerne - sammen!

mandag den 15. november 2010

Vi morer os...

... over denne samtale. Based on a true story.

Peterstrojkaen: en anmeldelse i flere akter

*Spillet*
Det tog lidt tid at få ryddet op efter Eriktionen, men på det sidste og måske især i kampen mod FCM, har det set ganske lovende ud. Det virker som om at Peterstrojkaen er et projekt som endnu ikke er helt udviklet, men det ser umiddelbart ud som om at brikkerne er ved at falde på plads.

Dog er der stadig bekymring når der bliver pumpet dødbolde ind i feltet. Er det noget man som træner har indflydelse på eller har det at gøre med de spillere vi har i truppen?

*Målmandsposten*
Svært at sige noget definitivt om Staffs efterår. Han har ikke haft meget at lave og når han har, har det været lidt fugl og fisk. Stærk på stregen, slap i feltet.

*Forsvaret*
Var et af de kritiske områder Peterstrojkaen skulle have fixet. Det er blevet gjort nogenlunde, velsagtens til et 8-tal med pil op (gammel skala).

*Adam Eckersley*
Han havde en sløj start, men begynder efterhånden at ligne en fuldgod erstatning for Lumben. Stærk afslutning på efteråret for den nye røde baron.

*Dan T*
Skadesplaget. Og når han har spillet har det ikke været synderligt prangende. Ikke dårligt, men heller ikke så fantastisk som man kunne forvente. Og så var der hele sagen med loyalitet og 1.divisions bold og det. Og det er stadig en knude i denne signaturs maveregion.

*The Kure*
Lidt samme historie som med Dan T. Svært at sige noget om hvordan Kuren ser ud i Peterstrojkaen. Er han ved at gå lidt i stå, sådan, udviklingsmæssigt?

*Mark Howard*
Har en stor stjerne hos denne signatur. Som dog også er forfalden til mørk øl, britpop, Shepherds Pie og den slags. Godkendt efterår og vel den eneste sikre i midterforsvaret.

*Arthur Sorin*
Hvem kunne have forudset at hele VHA's kælegris skulle rejse sig på den facon? Som spillende midterforsvarer, som en Gauloiserygende Sorinenbauer? Ikke denne signatur, som dog heller ikke er helt overbevist om at Arthur kan gøre sig gældende i midten i Suppen.

*J Lu*
Absolut stabilt og acceptabelt efterår fra den flyvende superfilipino. Han lukker jo af og den slags. Men hvis vi vil ha pumpet indlæg ind fra kanten a la Adam, så skal vi nok finde på noget nyt.

*Federico Crepes*, *Mikkel Kirkeskov* og *Jens Gjesing* har alle spillet en smule hist og pist, men der er ikke umiddelbart så meget at sige. Møgbittert at Mubas skulle gå i stykker. Man ved talentet er der, men hvornår skal det blomstre sådan for alvor. Husker en halvleg i Parken, hvor han legede kispus med FCK. Det vil vi altid ha, Jens og jeg.

lørdag den 13. november 2010

Høeghen er fløjet. Og til dels, måske, også Mølleren (edit)

Ja, denne signatur banker med sin fine rubrikker kraftigt på til at blive spiseseddels-forfatter på EB eller BT.

Nå, men Dennis er fra årsskiftet ikke længere i klubben, og det kan vel næppe overraske nogen.

Og så er det en fin cadeau af klubben at få det til at lyde som om, det er et aktivt valg, hovedpersonen selv foretager. ".. søger nye udfordringer" og "vi er blevet enige om..." er vist det, man kalder høflighedsfraser.

Ud Dennis - ind Danilo. Det er nok sådan, den ender.

Og når man så siger farvel til en, så siger man også måske farvel til to. Sådan siger et gammelt jungleordsprog. Og hvis først en fransk højreback er foran i køen til en plads i midterforsvaret, så må man søge andre jagtmarker. Det er nogenlunde sådan Alex Jackson Møller render og tænker i disse dage. Tilsyneladende.

Og kan man forstå ham? Det tror jeg måske nok. Ikke mindst fordi det trætte monobrow er blevet fundet stabil på højreback og når J Lu og Sorin er foran i ræset om det århusianske forsvar, så må det være sårn lidt træls, ikk'å.

torsdag den 11. november 2010

Øv!

Ovenpå sådan en semi-kold afvasker. Ovenpå sådan et manglende Europaeventyr. Så har man brug for at vide at man ikke er alene i denne store grumme verden.

Var der dog bare nogen der kunne sige: Du er os, vi er dig, på en sårn lidt underfundig måde....

tirsdag den 9. november 2010

Pokalturneringen 2007 Revisited

Lige om lidt bliver det herre-spændende. Altså kvartfinale mod tosserne fra Heden er da egentlig ret hyl.

Gad vide om de tager Hekler med?

Selvom det er hårdt at mindes nederlaget i pokalen til netop FCM i 2007, er der på den lyse side lidt godt at hente i kækhedens kåde højborg, hvis præsident tilbage i dagene strikkede denne fornemme reportage sammen:

mandag den 8. november 2010

Kent Nielsen gider ikke øreringe og farvede støvler.
Peter Sørensen gider ikke hatte.

Næst' år

Jeg troede ikke jeg skulle sige det OG mene det, men jeg håber virkelig at Esbjerg bliver i Suppen. Tænk sig, så kunne vi komme til at møde den her charmerende fader-søn kombo næst' år.

Georgisk guld og trusler fra Tbiblisi..

Island og Georgien er tilsyneladende de steder vi støvsuger for nyt talent i disse tider. Det er nok ikke helt dumt, det er samme strategi jeg ofte kører i Championship Manager. De er knaldbillige, men får let hjemve, den slags.

Ikke nok med at vi pt. har besøg af vulkanøens Maradona, nu har vi også fået 4 ungdomsspillere på prøve fra den kaukasiske guldgrubbe. Bravo, bliver de bare halvt så gode som Davit Demba Arne, så har vi en vinder eller 4.

Og nu hvor vi er ved Georgien og talenter, så lad mig lige smide min egen anbefaling i ringen. Nede i FC Zestaponi løber nemlig en lille uslebet diamant rundt ved navn Rati Tsinamdzgvrishvili. Og smag lige på den, det smager af syge chants og mange mål hva?

Og stik mig så det job som HEADSCOUT for Kaukasusregionen, jeg har sgu fortjent det.

lørdag den 6. november 2010

Lørdag på XXXkildsgade

Bloggen har i dag været i Ølbutikken og hjemført en række produkter af alkoholisk karakter.
Vi iler med at anbefale humle og gær fra denne producent.

Nå ja, og IPA'en Cats Piss - brygget på disse kanter - er absolut også i den gode ende.

torsdag den 4. november 2010

onsdag den 3. november 2010

Bechmann bejler til Kniven

Tommy Bechmann vil meget gerne til AGF, skriver de henne på TV2-sporten.

Var det noget - eller er Tommy ik' så yummi?

Eckersley - sådan meget kort

Moderskibet prøver hårdnakket at få ord ud af spillerne. Denne gang Adam Eckersley.

Fornemmer, at han ikke er typen, der small-talker om dette og hint.

Skulle det nu være noget særligt?

Et-eller-andet dansk hold (og her bliver dansk brugt som i "klub med adresse i Danmark" - ikke som i "danske spillere på holdet") fik efter sigende point mod FC Barcelona i aftes.

Bevares, det er da flot. Omtrent ligeså flot som det her: