tirsdag den 14. december 2010

Gode og mindre gode idéer

En af VHA's brugere har efterlyst nyt om mad, og det kommer så her. Godt nok ikke det vesterbroske køkken, men derimod et nyere tiltag på den århusianske madscene (Århus - det os med De Hvii'e og Aa, iggår?).

Stedet hedder Oli Nico og ligger i Mejlgaje, og navnet dækker såmænd over de borgerlige navne Olivier og Nicolai. Nicolai kender denne signatur udelukkende som en tatoveret karl, som svinger gryderne i Sct. Oluf (også Mejlgaje) under Oliviers ledelse, og Olivier kender denne signatur kun som en klassisk kolerisk fransk kok, som kan overfuse en gæst næsten lige så lidenskabeligt som han kan tilberede en omgang muslinger med fritter. Og jeg sværger, at det er lidenskabeligt.

Nå, men mens Sct. Oluf er en institution, er Oli Nico en ny omgang, som byder på klassiske retter til virkelig små priser. Vi taler føromtalte muslinger, fish'n'chips de luxe, lufttørret skinke og selvdøde oste i prislejet 40-60 kroner for en enkelt (og temmelig stor) ret. Og så er der lige stedets menu - som blandt andet er velegnet til take away - hvor tre retter løber op i hele 105 jyske dollar. Hallo, mayn - det er kraftedme billigt!

5,5 ud af 6 kolde Ceres til Oli Nico. Den manglende sidste halve stjerne skyldes det faktum, at bunden gik ud af posen, da denne signatur havde fragtet uhyrlige mængder mad hjem til de skrigende unger og den glubske kone i Stavtrup, hvorfor naboens hund kan se frem til at mæske sig i mørbradgryde 40 centimeter fra vores hoveddør hele natten. Det kan restauranten ret beset ikke gøre for, men for dælen, hvor var jeg sur. Den der "Sports-Cola" fra Hancock havde jeg virkelig set frem til.

6 kommentarer:

  1. Det er faktisk slet ikke så tosset endda, men ska vi nu ikke lige anmelde den på jysk også? Vi plejer jo også at være realistiske omkring fojbollen.

    Jeg giver den 4 ud af 6 kolde Top.

    +'er:
    Pisse billigt

    Fine råvarer

    Ualmindelig meget ost v. køb af to retter (har kun prøvet at købe to retter)

    Ofte en gryderet m. mos (kan godt lide mad, hvor jeg kan nøjes med at bruge gaflen, indtil jeg løfter tallerknen op i begge hænder for at slikke den ren)

    Venligt personale

    -'er
    Jeg sys faktisk, hovedretten er for lille. Sidste gang blev jeg nødt til at spise mig mæt i ost og brød.

    Jeg har kun været der to gange, men begge gange har der kun været én dagens hovedret, selvom de vistnok lover to.

    Sovsen var sgu lidt tynd. Der er ikke noget galt i at jævne en gryderet med mel eller FLØDE. Helst det sidste. Det er jo ikke nogen skam at vise naboen, man har råd til at spise sig mæt (klapper på sækken med flad hånd)


    Alt i alt et anbefalelsesværdigt sted, men har da ikke haft følelsen af at have vundet i lotto...

    SvarSlet
  2. Det minder meget om det man i København kalder for COFOCO og det har vi haft i årevis og er allerede helt trætte af det.

    Hvad har i ellers bonderøve?

    SvarSlet
  3. Kan man efterhånden også få sushi i Aarhus?

    SvarSlet
  4. De har stjerneskud på raadhuscaféen, hvis det er det, du tænker på?

    I øvrigt et slagkraftigt motto, de har der - "stedet hvor man spiser godt"

    SvarSlet
  5. Der er ikke ret mange ting, der er mere irriterende end bonderøve, men højrøvede bonderøve i eksil er én af dem.
    cofoko - dem har vi prøvet, tak. Men når man (og det er dig, jeg taler til, Kalle - bare med indlagt afstand) allerede er helt træt af det, hænger det evt. sammen med, at man dér betaler boksen for snobbet fimsemad i portioner, som ikke kan mætte et gennemsnitligt jysk barn på fire år.
    Kom hjem til Aarhus og få jer et ordentligt måltid, Jungs. Det lyder sgu som om, I kunne trænge til det. I kan få en lammer eller en krammer med til de samme penge.

    SvarSlet
  6. Sushi? Hmm - siger mig ikke rigtig noget. Det tror jeg sgu ikke, vi har.

    SvarSlet