mandag den 12. februar 2007

Rygter fra hinsidan

Weekenden bød på flere ting. Turen gik til Malmø - MFF's hjemby. Efter først forgæves at have forsøgt at skaffe noget "Legenden Tobbe/Snuffe/Luffe" gear i den lokale fanshop, følte jeg behov for at opsnuse hvad menigmand, manden på gaden, havde at sige om den seneste trafik over sundet, fra Malmø til Århus.

Jeg endte i baren på den nu legendariske krog, 2 Krögara - Bullen, med en semi-dyr Guld Tuborg og et fromt ønske om at ville vide mere. Der gik ikke lang tid før en skaldet MFF supporter med et Roma tørklæde(!) om halsen indfandt sig og vores 'q and a' kunne starte. Han lagde ud med at hævde at tørklædet ikke var en hyldest til Chippen, samt at han havde set Zlatan som 16-årig på træningsbanen. Herefter fulgte en hyldest af BSN, som bragte behørig applaus, samt et passioneret forsvar for Bob Houghtons 4-4-2, som bragte behørig, men pinlig, tavshed.

Nuvel, hvad havde denne levemand og lettere overrislede MFF fan så at sige om mændene som står vort hjerte nær. Well, ikke meget endda. Han var på ingen måder glad for Tobias Grahn og hans såkaldte 'kaxighet'. Han var, som jeg i en tidligere post har kommenteret, som mange af MFF's fans, stadigvæk åben overfor Snuffes 'ideer', omend han definerede tiden i klubben som værende ca. crunch time for Mister Snuff. Dernæst sagde han nogle meget hårde ting om Luffe, ord som skulle forfølge mig hjem over Øresund, ned til Grill Isted Grill og tilbage under dynen. Hans kritik var som følger:

- Olof blev solgt fordi han ikke var god nok og fordi man tidligere på sæsonen havde indkøbt den tilsyneladende ekstremt pålidelige brasilianske forsvarer Gabriel.

- Olofs hurtighed eller mangel på samme var et stort problem for Malmøs bagkæde.

- Olof havde placeringsvanskeligheder når der kom nedfaldsbold og han var den forreste forsvarer. Det vil sige, han blev udstillet når han var den forreste forsvarer af de to midterforsvarere.

Jeg må indrømme at jeg på selve aftenen var endog meget rystet, men her et par dage senere sover jeg godt igen. For hvad svensken også nævnte var at Olof spillede med 'hjärta' og på et hold som dog på mange måder har mange gode egenskaber, så har det syntes som om netop det - hjertet - har været en mangelvare de seneste par sæsoner. Ikke siden BSN's sidste dage i trøjen, har vi vel for alvor haft en spiller hvis fremmeste kvalitet har været en binding til holdet og modet til at gå forrest.

Ingen kommentarer: