fredag den 29. oktober 2010

Turen går til Aarhus

Omtrent den dårligste lodtrækning men alligevel:

Årets Jyllands-away kunne meget vel være pokalkvartfinalen mod FC Midtjylland . Endelig er der noget på spil - endelig kan vi måle os mod et Suppe-mandskab. Endelig hjem til Aarhus.

Frem med en bus. Så kører vi.

14 kommentarer:

Andreas Mikkelsen sagde ...

Den helt oplagte reaktion er selvfølgelig, at FCM var den værst tænkelige lodtrækning. De er jo det klart bedste (superliga-)hold, der var tilbage i turneringen.

Men er det nu også sådan?

For hvis vi går ud fra, at de er det bedste hold, så må man også gå ud fra, at de burde kunne spille sig i finalen, hvor vi i så fald ville møde dem (hvis vi havde fået Lyngby og Horsens i de næste par runder). Og sådan en finale på (næsten) neutral bane ville vel være svær at vinde mod det stærkeste tilbageværende hold.

Og det er lige præcis grunden til, at hjemmekampen mod FCM måske burde være ønskelodtrækningen i kvartfinalen, hvor der ikke er nogen returkamp på udebane. Det er den sidste runde, hvor vi får chancen for at ekspedere et besværligt hold ud på egen bane.

Så derfor er det bare om at samle al positiv energi fra alle sejrene i 1. division, holde nøglespillerne helt klar ved at spare dem mod lorteholdene i vores liga osv. Så får FCM måske svært ved at komme videre til semifinalerne, og vi står tilbage med tre ordinære bundklubber at vælge imellem, når vi til foråret spiller om at komme i Parken.

Hejsa.

Mathias sagde ...

Jeg havde bare hellere set et af de andre (mere overkommelige hold) slå FCM ud.

Søren t sagde ...

Men men men....er turneringen ikke skruet sådan sammen at, hvis vi skulle møde FCM i finalen og taber, så får vi alligevel en billet til Europa? - altså forudsat FCM får en billet via suppen.

Fuck mig i røven! Nu skal de virkelig til at tage sig sammen. Ikke noget med at køre profilerne for hårdt op til kampen og hold Høgen væk fra truppen.

For min skyld må Big Pete gerne stille med et reservehold i Fredericia næste søndag.

solarex sagde ...

Har tit of ofte plæderet for, at pokalen burde oppes med returkampe i kvaten, som i øvrigt skulle afvikles om foråret. Lige i dag er jeg godt tilfreds med, at vores næste runde afvikles ved en enkelt kamp.

Uh, kom nu, kom nu De Hviiie. Hvor er det en skalp, der vil hjælpe bevaldigt på depressionen.

Søren G sagde ...

Uanset hvad... hvis ikke vi går hele vejen til Parken, bliver det endnu en sløj omgang pokalturnering i DK. Næsten lige så sløj som Suppeligaen er i år.
Det er i 1. div det sneer!

Andreas Mikkelsen sagde ...

Søren T, vores mulighed for at ryge i Europa forsvandt, da Horsens gennembankede FCK i 'løvernes hule'. Det er kun i de tilfælde, hvor man taber finalen til årets DM-vinder, at man er så heldig.

Forvirringen skyldes nok, at vi plejer at drømme om, at et hold fra top-3 vinder pokalen (hvorved deres 'uefa-plads' går videre), så vi kan smyge os ud i Europa med en tilfældig 4. plads (eller en endnu dårligere placering hvis vi snakker fair play-konkurrencer, ekstra europæiske pladser osv.)

Andreas Mikkelsen sagde ...

Der skulle selvfølgelig have stået, at vores muligheder for at ryge i Europa UDEN AT VINDE FINALEN, røg med FCK's exit.

Bortset fra at jeg ikke er så sikker på, at vi kan baske FCM, så er der vel ikke andet i vejen for, at vi skulle vinde pokalen? Hvis FCM er ryddet af vejen, så vil jeg mene, vi er tæt på at være favoritter, men meget kan jo have ændret sig til foråret, hvor et af de andre tre hold kan være latterligt godt kørende, have nye gode spillere osv.

Nå, lad os se hvordan jeg og klubben vil blive straffet for den portion pre-weekend-hovmod...

Anonym sagde ...

@Andreas, jeg mener, du tager fejl. Nu er det jo både nr. 1 + 2 i suppen der ryger i champs.league-kvalifikation.

Så hvis vi taber finalen til et hold, der ender som nr. 2 i suppen, er vi tilbage i Europa

Søren t sagde ...

Tak for info Andreas, men nu siger Anonym jo godt nok noget andet...

Nogen, der med sikkerhed kan svare på følgende:

- Hvis vi taber finalen til et hold, der ender 1-4 i ligaen, får vi så den overskydende billet, eller gør ligaens nr. 5 det?

Søren HC sagde ...

@ Søren t: Det gør vi, næsten med bollerne på blokken og hovedet i suppen.

P.S. Hybris siger hej.

Søren HC sagde ...

Og dog...http://www.bold.dk/snak/index.php?action=thread&id=1287371

Men så må vi bare vinde den finale mod Horsens.

Andreas Mikkelsen sagde ...

Godt ord igen, Anonym. Jeg havde glemt alt om, at vi vel snart står med mere end én CL-plads i DK, og så kan et pokalfinalenederlag til en 2'er jo også være en fin smutvej.

Men efter at have studset lidt over al det her matematik i løbet af dagen, må jeg sige, mine prioriteter har ændret sig lidt.

Vi har ikke vundet noget som helst i snart 15 år, og det piner mig ikke så lidt. Jeg savner også Europa, det er klart, men det støvede og halvtomme pokalskab jeg ser for mig, det handler ikke så meget om savn. Det er noget lidt større end det. Jeg vil give jeg-ved-ikke-hvad for en sejr i en pokalfinale til sommer, med andre ord.

Anonym sagde ...

Helt enig med Andreas: Pokalen i sig selv er selvfølgelig meget mere værd end en hurtig tur/retur til Nordirland eller Belgien.

Men for lige at vide hvad vi spiller om:

Hvis vi vinder pokalen, eller taber til nr. 1 eller 2, så er det direkte til Europa (Runden umiddelbart inden gruppespillet). Fordi nr. 1 og 2 skal i champ.league.kval, og det trumfer Europaleague.

Hvis vi taber til nr. 3 eller 4 er vi ikke i Europa. Så går pladsen i stedet til nr. 5 i suppen.

Sådan er reglerne.

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/2011%E2%80%9312_UEFA_Europa_League#Priority_of_Qualification

Søren HC sagde ...

Så er vi jo fucked, når vi vinder over FCM...