torsdag den 24. juli 2008

Sommerlæsning - The Damned Utd.


På Vesterbro vælter vi os ikke bare i de nye massemedier, flæskestegshapsere og siciliansk is, næææh, vi finder også tid til at finde hornbrillen frem og læse den seneste litteratur. Denne signatur har på det sidste haft gode oplevelser med David Foster Wallace, Flannery O'Connor og Michael Chabon, men har i de seneste par dage set mit snit til at læse en overordentlig god fodboldbog.

The Damned Utd. er skrevet af den engelske forfatter David Peace, som nu i flere bøger har arbejdet med en stil der ligger et sted mellem fiction og fakta, hvad man vist ganske fesent kalder for faction. The Damned Utd. beskriver Brian Cloughs 40 dage i spidsen for Leeds Utd i 1974, blandet med tilbageblik på hans spiller og trænerkarriere. Bogen er skrevet i jeg-perspektiv, hvilket bryder med måden man normalt kender biografiske fodboldromaner. Netop denne måde at skrive på er dog med til at gøre The Damned Utd til en også ganske litterær oplevelse, da David Peace har tæft for både dialog og stemning.

Bogen danner desuden grundlag for en film, så hvis man skal være helt fremme i skoene og have mulighed for at sige "jeg ku' bedre li' bogen", så er det med at rubbe neglene. Aight!

Ingen kommentarer: