onsdag den 10. december 2008

Transferbomben

Mark Howard, what what! Jeg troede vi skulle ha en offensiv midtbanespiller eller en venstre wingback, men Eriktionen ville ha det anderledes. Sådan er den så finurlig. Nuvel, det må jo betyde et farvel til Baronessen og Budtzy. At tænke sig at Da Young Guns bagkæden kan komme til at være helt ommøbleret fra sæsonstart, hvis også Lumb bliver solgt. Så er det vel kun Kuren der er tilbage.

Sorin - Howarth - The Cure - Lumb/?

Spicy.

18 kommentarer:

Andreas sagde ...

Meget interessant indkøb. Så var der muligvis noget om rygterne i sidste vindue, hvor Howard åbenbart allerede var tæt på et skifte.

Transferen kunne i øvrigt være et tegn på, at indkøbsstrategien, som tidligere diskuteret herinde, fremover står på spillere under 23 med betydelige videresalgsmuligheder. Selv til midterforsvaret.

Det er selvfølgelig stadig gætterier, men Mark Håvard-købet indikerer for mig, at det ikke bliver Simon Poulsen men derimod snarere Brian Nielsen (hvis ikke Ayoub Sørensen!) eller en anden yngre, offensiv kantspiller, der bliver næste transfergranat...

Anonym sagde ...

Spicy Spicy...
Jeg tror jeg vil tage laissez-faire hatten på for howardinho og se hvordan han klare sig.

Men er overbevidst over det ikke kan gå lige så galt som i Horesens og deres 3 rangskøb fra brøndby (MR og Spillemanden)

Simon/ Amagerbronx/Birkebronx er någet der råks!

Andreas sagde ...

Apropos alderen på de indkøbte spillere, så er det ret interessant at kigge på alderen for hele start-11'eren - inklusiv Brian Nielsen for at eksemplificere en fuldendt startformation.

Ved træningsstart i begyndelsen af januar vil idealopstillingen have følgende alderssammensætning:

Steffen Rasmussen: 26 år

Michael Lumb: 20 år
Anders Kure: 23 år
Mark Howard: 22 år
Artur Sorin: 23 år

Brian Nielsen: 21 år
Kari Arnason: 26 år
Benny Feilhaber: 23 år
Jakob Poulsen: 25 år

Dioh Williams: 24 år
Nando Rafael: 24 år

To spillere på 26 år, et par stykker lige under den alder og så ellers en flok spillere med en nærmest perfekt alder, hvis der både skal være plads til noget rutine og et godt videresalgspotentiale. Dan Tommasen kommer med sine 27 år selvfølgelig oveni som den ideelle lederskikkelse, når han vender tilbage i løbet af 2009.

Med et par salg eller frie transfers i vinterpausen og så selvfølgelig indkøbet af en venstrekant, så har Brian Stone mere eller mindre skabt den perfekte sammensætning af truppen med de forhåndenværende ressourcer.

Jeg er udelt begejstret!

Anonym sagde ...

Det bliver spændende hvem vi køber til venstre kant, de har tilsyneladende godt med lønkroner liggende, siden man overbemander midterforsvaret på den måde. Farvel og tobak til den røde baron.

Anonym sagde ...

En ordentlig transferbazooka, men det er nu ikke Eriktionen der har kaldt på Håward. Det er BSN der gennem et stykke tid har haft våde drømme om hvordan man kan have så fast et håndtryk i så ung en alder.

Egentlig er jeg ikke meget for det uanset om han er lidt bedre end hvad vi har. For hvad skal der nu blive af Kure, Krabbe, Gjesing og Jackson? Når Thomassen er tilbage er der ikke plads til nogen af de unge skydere. Men hva' fanden - bare lige i dag kan man vel godt synge:

Number One is Howard Mark..number two is..

Og mit indtryk er at Faxetribunen så et lys i ham og de stiller vel også krav. Måske ikke så meget til livet som sådan, men så i det mindste til deres bagkæde.

Anonym sagde ...

Hvis Lumben er fortid i den nære fremtid, så er der et gab af de helt store på venstresiden. Med ca 60 kampe på den placering i relativ frisk erindring ved vi, at Kure ikke... løsningen (det andet var for let). Men Pleidrup kunne være svaret?

Sorin - Howard - Kuren - Pleidrup

Lidt noget andet end efterårets selvbevidste young guns - og måske første gang man kombinerer en fransk-svensk back med en falstring?

Andreas sagde ...

Jeg er egentlig også lidt betænkelig ved, at Howard kan være med til at skubbe enten Kure eller en af de yngre midterforsvarere ud på bænken eller ud af truppen. Ikke desto mindre er det nok en øvelse, man må vænne sig til, hvis vi skal tage det næste skridt ind i top 4.

Vi har allerede vænnet os til Graulund på bænken. Efter jul får han sikkert oftere og oftere selskab derude af Lucena, White, Krabbe, Gjesing osv. Det kræver en stærk bænk at have det virkelig sjovt.

Nu står den forhåbentlig på oprydning, så ikke budgettet går helt bananas. Både Budtz og Madsen er forhåbentlig på vej væk, ligesom Lindkvist, Pleidrup, White, Beck, Vester, Salifu og selv Sarr også gerne må gøre Vibe, Hyldgaard og Cabrera selskab på vejen ud.

Og det er bestemt ikke en hater-aktion, jeg er ude i her. Der er ikke på nogen måde tale om følelser som dem, jeg må erkende jeg kunne mønstre overfor Søren Pedersen og til dels Tøfting. Det er bare 10-12 spillere, der ikke har niveauet til at udfordre FCK, Brøndby, OB og FCM i kampen om medaljerne i næste sæson.

Vi har brug for midlerne til at hente et par latterligt gode erstatninger, og så skal der selvfølgelig være plads til den næste håndfuld af store talenter. Det var bare det.

Anonym sagde ...

Synes det er lidt svært at vurdere hvad Eriktionen kan banke ind i den flok af middelgode spillere du nævner der Andreas. Dog tror jeg at Lindkvist og måske White og/eller Pleidrup bliver hængende lidt endnu selvom jeg ikke umiddelbart ser et kæmpe lys i nogen af dem. Outsider til at blive i truppen kunne være Salifu fordi ER bare synes han er sådan en sjov fyr - og eksotisk også.

Lindkvist er god at have på bænken fordi han kan dække begge backs og lidt midtbane - spørgsmålet er om det er en situation han vil finde sig i. Lars og White bliver fordi der ikke ligefrem er rift om deres positioner i forvejen og svingdøren ikke skal nå tidligere tiders rpm - sommerens vindue kunne blive endestation.

Madsen og Lucy tror jeg til gengæld er fortid for byens hold og det piner mig ikke det mindste.

Signingen af Howard er spændende fordi det kan være en konsekvens af flere ting. Pt er hierarkiet på positionen (uden Howard og i en skadesfri situation) vel Dan T, Kure, Budtz, Gjessing, Madsen, Krabbe og det er vel rigeligt også selvom Madsen ryger ud på røv og albuer og Krabbe skal være højre back reserve.

Er signingen så et udtryk for at Dan T og/eller Budtz ikke vurderes at komme tilbage på banen? Er det fordi Gjessing skal være mere permanent midtbanespiller nu hvor han har imponeret? Eller er selv samme Gjessing måske på vej til at smutte ved kontraktudløb til sommer?

Anonym sagde ...

Man kan så tilføje Jackson, som skal være bobler efter nytår hvis der skal være nogen fremtid for ham. Og det tror jeg der skal. Det kan dog være at han bliver vejet og fundet for klejn til midterforsvaret. Han kunne evt være gardering på højre back.

Jeg er ellers enig i det meste, bortset fra White. Jeg tror han passer ind i Eriktionen i en grad der normalt kun er mexicanske glædespiger forundt. White er uden tvivl den spiller der har været mest akavet at få plads til i OPs stramme koncept med hårdtarbejdende centralt orienterede fløje. Nu får White sin erklærede yndlingsposition. Lad os se hvad han kan få ud af det. Jeg synes i forvejen han er én af de få der på sine dage kan være på et top 4-hold.
Jeg tror som tidligere nævnt på Jakob P. i en mere central og fri midtbanerolle á la Mikkel Thygesen og White på kanten.

Sidst men ikke mindst synes jeg man skal fastholde brugen af talenterne. Udvikling + tålmodighed er den eneste vej til toppen hvis man ikke er rigere end de andre. Det har desuden den bonus at man i sidste ende bliver rigere end de andre i takt med at talenterne sælges.

Anonym sagde ...

Undskyld, jeg mente selvfølgelig glædesmænd..

Mathias sagde ...

Helt enig i Tapenadens betragtninger om egen avl. Der er både den økonomiske vinkel, og så den hvor man får herregøjseren på, bare fordi det er egen avl.

Jeg ser gerne en Jackson og en Kapidzic prøve kræfter med de bedste - ligesom Nillerotionen vel også skal til at røre sig?

Andreas sagde ...

Jamen Don T., du har da garanteret ret i, at White passer bedre ind i Rasmussens modeller, end han har gjort i Ove P.'s. Mit problem med ham er bare, at jeg ikke synes, han lader til at udvikle sig særlig hurtigt i sin fodboldforståelse, om man så må sige, i forhold til hvor lavt et niveau, han kommer fra.

Men ingen er i tvivl om, at han har hurtigheden og en god indstilling. Indimellem lykkes hans driblinger også. Der er bare så meget mere til det. Synes jeg.

Men hvordan er det egentlig, du gætter på, den erikgerede start 11'er kommer til at tage sig ud?

Er det Nando alene fremme med tre mand bag sig, eller er det snarere en model med to angribere?

Jeg er ærligt talt lidt i tvivl om, hvordan han helst ville spille i FCM, hvis han havde alle sine foretrukne til rådighed.

Anonym sagde ...

Tror det bliver Nando på toppen med en tre-kæde hængende bagved. Dioh bliver den midterste selvom han måske ikke er optimal i alle kampe. Han flakker meget og hjælper ikke nok defensivt til at fløjene kan ligge så højt som de helst skal for at tælle som angribere. Men det er nu engang Dioh vi har og mon ikke også ER har sympati for ham som type. Helt looooooose. Det kan endda være han kan lære at spille pladsen ligesom fx en Baba Collins ind imellem var den mest effektive hængende angriber i FCM, selvom han ikke var den mest placeringsstærke.

Mon ikke det er nogle helt andre typer vi skal vænne os til på fløjene. De skal være del af den 3-kæde der ligger bag Nando og de skal vigtigst af alt være hurtige i omstillingsspillet. Det er, som OP også har været inde på, en afart af kontrafodbold det de har praktiseret på Heden og for at det skal blive interessant kræver det hurtige kanter. Det vil så sige at Bergvold o.lign. ikke kommer på tale til kanten længere. Problemet er at vi ikke har andre end White af den type fløje som ER arbejdede med (og selv købte) i FCM.

Anonym sagde ...

Hmm. Med en tre-kæde bag Nando ville det i min bog godt kunne lade sige gøre med Jakob på venstre"kanten" Dioh i midten og en lynhurtig White på højre (så skal han bare til at lære det med indlæg). På den måde har man tre spillere der alle kan fungere spilstation og vende spillet i en ruf.

Samtidig kan Poulsen trække ind i banen til skud fra venstre siden, mens White er truslen i dybden. Så bliver indlæg fra venstre til gengæld i høj grad lagt over til at Lumbinho kommer med frem, men sådan er det jo også nu.

Med nuværende trup skulle Jens og Kari så ligge og skralde igennem bagved de tre (jeg tror som nævnt tidligere ikke på en Erikgeret Lucy).

Anonym sagde ...

Jeg er i øvrigt også lidt skuffet over White's udvilkling. Havde forventet at spilforståelsen kunne opgraderes hurtigere, så hans - i dansk sammenhæng - enestående reskaber kunne bruges bedre.

Jeg tror bare, at det langt hen ad vejen handler om at OP ikke har brugt ressourcer på ham, fordi han ikke passede ind i systemet. Det er klart der skal ske nogle forbedringer for at White bliver ved at være interessant for Århus. Men det tror jeg også sker med ER ved roret. Tror som sagt han er den spiller der vil profitere mest af trænerskiftet. Dog med det forbehold, at Jakob P sætter sig tungt på højrekanten.

Unknown sagde ...

En anden spiller, der kunne komme til at rejse sig i takt med eriktionen, er Niels Kristensen.

Jeg kunne sagtens forestille mig, at han hurtigt overhaler Steen Blicher, og bliver første reserve på en af kanterne for Poulsen og White.

Han har både masser af flow, driblinger og en vis portion speed i benene. Om han er målfarlig ved vi ikke så meget om endnu. Men jeg tror, han kunne blive en lille assistmaskine.

Andre muligheder på kanterne er, udover Blicher, Dennis Høegh, Pleidrup, Salifu og Devdariani. Ingen af dem har endnu for alvor givet indtryk af at skulle være fremtidens mand på kanten, men man kan jo blive positivt overrasket over, hvor erikerede folkene i anden række kan blive, når der kommer en ny chef på fabrikken...

Anonym sagde ...

Jeg håber Høegh kan erikeres! Hidtil har jeg ikke set en eneste imponerende aktion fra knægten, men det er også hårde vilkår for en ung fysisk overmatchet offensivspiller at skulle vise individuelle færdigheder mod granvoksne Superliga-klepperter. Det er noget helt andet at træde ind på den defensive midt som Kasper Povlsen og imponere ved at løbe en halvmarathon per kamp og slå 10-20 sikre pasninger. Håber virkelig Høegh kan noget vi ikke har set endnu.

Niller tror jeg har potentialet til at blive den 'frie' af de to centrale midtbanespillere. 8'eren som de ville sige i Ajax, hvor Kári til forskel er en typisk 6'er. Boks-til-boks, målsøgende og kreativ. Lige i øjeblikket hedder "8'eren" Lucena men spørgsmålet er hvor længe. Benny svinger mellem at være "8'er" og "10'er" ligesom fx Florescu i FCM, men vi ved jo ikke om manden har tilstrækkeligt brusk.

Anonym sagde ...

"Boks-til-boks, målsøgende og kreativ."

Det var selvfølgelig møntet på Nillerino, ikke den islandske kriger.