fredag den 26. februar 2010

Har vi snart ligaens bedste økonomi?

Er det ved at være tid til at vende vrangen ud på hele sit verdensbillede - eller i hvert fald den del af det, der har med GF's økonomi at gøre? Efter mere end 10 års finansiel tristesse, ydmygelser og røv i vandskorpe spirer det nu pludselig frem med indikationer på, at alt snart kan være vendt på hovedet.

I dag fremlagde Århus Elite regnskabet for sidste halvår, og selvom pengene stadig flyder (den forkerte vej) ned af Stadion Alle, så er der masser af gode grunde til at finde det gode humør frem. Allerede før alle de perifære sportsgrene blev skåret fra, og før januars transfers fik nogen indflydelse, er økonomien i bedring. Omsætningen er på vej op, og udgifterne ser ud til at være under noget, der minder om kontrol. Vi har tabt mere end 10 mio., men et forsigtigt bud kunne være, at foråret kun kommer til at koste under det halve, og så er vi rent faktisk ikke længere så langt fra at kunne drive en fodboldforretning uden underskud (!).

Men den helt afgørende gode nyhed er, at mens vi allerede er kommet meget tættere på en forholdsvis sund forretning, så bløder konkurrenterne i et hidtil usandsynligt omfang. FCK er naturligvis et helt kapitel for sig, og på Østerbro håber mange vel bare på overlevelse i ligaen i de kommende tre-fire sæsoner, hvor nærmest alt skal væk for at sikre simpel overlevelse. I FCM ser fremtiden måske knap så dyster ud, men alle drømme om placeringer i top 5 i de kommende sæsoner må være forbi. Nu skal alle stjernerne sælges, og de store transfers er fortid. De mister formentlig 55 mio. på en sæson, og det er jo forfærdelig trist. Host.

Velkommen til den nye virkelighed i superligaen. Vi har med garanti ikke set det sidste skellet forlade skabet endnu. Er I der OB? Jeg tipper AGF til at høre til den økonomiske elite i ligaen indenfor højst to år. Og så kommer pokalerne måske pludselig vores vej.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Om to år vinder vi guld, fordi alle andre er tvangsnedrykkede!!!
"Sunde GF-tal i hvid og blåååå..."

Kaysen sagde ...

Ja, ja - men det er vel lidt som at have ligget på hospitalet i 10 år, og så blive glad over at se at den mystiske sygdom man troede var genetisk faktisk er en virus ...

Og vi mangler altså penge til løn i en sådan grad, at vi alle nu igen skal til at have dankortet frem og købe såkaldte "aktier" ...

Men Berti har sagt det, og nu siger Andreas det også, finanskrisen er en fordel for AGF:

http://www.bold.dk/nyt/BSN-Krisen-en-fordel-for-AGF

Så ja sgu, jeg tror på det. Vi bliver første patient, som bliver udskrevet med sund økonomi!