mandag den 6. september 2010

Sanel'en - what's cooking?

Listen over uforløste AGF-talenter, der af den ene eller anden grund aldrig blev til det, de var spået, er lang.

Ikke for at rippe op i det, men: Tom C, Navid, Niels C...
Skader - over & out. Det er den ene slags.

Så er der dem, der bare ikke har dét. Det der udefinerbare dét, som man skal have for at få et gennembrud på andet end ynglingeholdet. På min liste står der Høegh, Danilo (ja) og pt. Sanel. Måske en noget hård dom over sidstnævnte, men er der nogen, der kan overbevise mig om det modsatte.

Det er jo egentlig ikke det, at Sanel d.d. fik rødt kort i reserveholdsturnerings-kampen mod Randers. Det kunne måske endda være et udtryk for en lille smule vildskab i det ellers til tider noget Dioh'ske blik. Matte øjn', du ved. Sådan lidt noget:


Mod Brønshøj trådte han i bolden, valgte den svære løsning. Lidt det samme i nogle af de sidste Suppe-kampe, hvis jeg ikke husker skævt.

Er han manden, der en dag bomber 15 mål på en sæson?

Det er tidligt på sæsonen - og tidligt i karrieren - men har Sanel dét?

7 kommentarer:

Peder Vendelbo Mikkelsen sagde ...

Hvis det er nogen trøst er BSN inde på samme tanker i denne artikel:

http://tipsbladet.dk/nyhed/viasat-sport-divisionen/sportschef-skuffet-over-agf-talenter

Det virker på mig som om talenterne i AGF får lov til at svæve rundt på den lyserøde sky (efter at de har signet den første kontrakt) lidt for længe, de får lov til at gå rundt i samme hierarki (hvor de er i toppen) i for lang tid samtidig med at de ikke får førsteholdsfodbold og deres udvikling derfor stagnerer.

Jeg tror man med fordel kunne leje talenterne ud til en passende klub hvor de burde kunne kæmpe sig på førsteholdet, bare i en halvsæson så savnet af mors kødgryder ikke bliver for stort.

På samme måde som man har lokale samarbejdsklubber, burde det være muligt at lave det samme med udenlandske klubber i passende ligaer, så man ikke kommer ud for eventuelt at forstærke en mulig konkurrent.

Talenter som er med i ESAA samarbejdet har i forvejen lavet en karriereplan, man burde kunne udvide konceptet med karriereplan til det sportslige også. Man kunne f.eks. planlægge at spilleren i løbet af de 3 første sæsoner skulle være væk i 3 halvsæsoner og spiller i 3 forskellige ligaer, med mindre talentet i mellemtiden har spillet sig på førsteholdet eller Barcelona har smidt mangepenge efter vedkommende.

BSN bør nok også genoverveje beslutningen om ikke at have en psykolog/ mental coach ansat, for det tror jeg ville kunne gavne talenterne i de første par år hvor de er frustrerede over at gå fra juniortiden hvor de er de bedste på holdet til seniorholdet hvor de er de dårligste på holdet.

Dioh kunne nok også godt have brugt lidt taletid med en psykolog tidligere i hans forløb og idag har ER udtalt til Tipsbladet at han var mentalt i tovene i den sidste tid i GF på grund af skilsmisse.

Mathias sagde ...

@PVM: Tak for link til artikel. Godt at se, at Kniven også er med på den galej. For der er sgu langt mellem snapsene.

Anonym sagde ...

For mig at se, er det ikke noget udefinérbart, der er skyld i talenternes manglende gennembrud.

Det er indstillingen, den er gal med. Jeg er dog ikke af den holdning, at det er noget man er født med eller ej. Man kan godt finde frem til indstillingen, hvis man får nogle redskaber til at motivere sig med.

Lige præcis Pede! Tilknyt en mental coach eller psykolog til at kneppe noget vilje og motivation ind i talenternes lallende hjerner.

Peter Graulund er ikke noget boldgeni, men han har den rette indstilling. Se ham kritisere talenterne:

http://onside.dk/fodbold-video/superligaen/mandagens-onsidedk-update-del-2-238?ref=goFetch.dk

Don Tapa sagde ...

Fuldstændig enig. It's the attitude, stupid!

Udover at tilknytte en 'mental sektor' kunne man også vælge at se på vores seneste eksempler på vellykket talentudvikling: dem der har lykkes - udover Lumb som netop var udtsyret med en temmelig u-AGFsk seriøsitet - er Pálsson og Lyng. Ingen af dem er fra Århus. De kom for at blive bedre og forfølge drømmen. For at arbejde. Den modenhed har ført dem til Liverpool og Lille. Nu kan AGF naturligvis ikke have en lige heldig hånd og scoute bedre end omegnsklubberne hver gang (specielt når FCM har fremragende faciliteter at lokke med), men man kan være opmærksom på at det er sundt at have spillere på Fredensvang der har en større mental modenhed end de fleste af Århus-drengene lader til at være i besiddelse af. Man ser det samme i FCM, hvor der ikke er tvivl om at de afrikanske talenter er en stor del af grunden til at selv de danske (som i øvrigt ofte er hentet fra andre regioner) klarer springet til Superliga meget bedre end vores.

Med til historien om de manglende gennembrud hører også vores økonomiske situation. Sammenholdt med at de udenlandske klubber har scoutet godt har det kostet os 2 af de 3-4 største talenter i de seneste par år. Hvis vores økonomi havde været bedre kunne vi have holdt på de to og det kunne måske endda have været med til at fyre lidt op under de mange stagnerede talenter.

Det var en stor opmuntring for nylig at læse, at Peter S er helt med på at leje ud. Kunne godt tænke mig kontinuerligt at se 3-4 talenter ustationeret i Norge/Sverige eller evt sådan noget FC Fyn-agtigt, hvor der er for langt til at køre hjem til vennerne hver anden aften og tale om hvor meget federe end de andre man er. Jeg har aldrig forstået hvorfor vi (som storklub..haha..) skal betale lærepengene. Lad da for f.. nogle mindre klubber gøre det og så lad os tage dem tilbage når de er klar. Dennis Høegh kunne fx have 70-80 divisionskampe i bæltet nu hvis vi havde fulgt den model. Danilo er et eksempel på hvad det kan gøre. Så kan Sloth og den slags rigtige stortalenter (dvs dem med både talentet, attituden og fysikken i orden) udvikle sig hos os.

Graulund er guld værd med den kritik han bringer. Man kan dog være bekymret for om disse berømte 13 lokale talenter der er i truppen er for mange til at opdrage på samme tid. Tror dog PS, BSN, Graulund og MJ (evt Dan T) er de rette til at etablere et hierarki, hvor god attitude bliver belønnet. ER var nok bedre egnet til et sted hvor attituden allerede er i orden.

PS: det lader forresten til at der er et par bundseriøse, velvoksne spillere på vej fra U17-holdet. Og så ikke et ord om Viktor Fischer, som bomber løs for FCM og ungdomslandsholdet. Pyha, det er den type der kan blive rigtig mange millioner værd.

Kalle sagde ...

Har Dennis Høegh ikke en 20-30 divisionskampe?

Don Tapa sagde ...

Høeghen ville bare være bedre i dag hvis han havde haft 70-80 1. divisionskampe - som Danilo, Martin Mikkelsen, Blicher osv endelig har fået nu - i stedet for 20-30 2. divisionskampe + lidt Superliga hist og pist, hvor han alligevel for det meste har været overmatchet.

Tror heller ikke Gjesing og Jackson ville tage skade af lidt fast spilletid. Og gerne uden at det skal koste os points mens de får erfaring. Specielt Jackson forstår jeg ikke hvorfor man ikke har sendt afsted i det her efterår. Vi er jo mindst dobbelt dækket ind på de pladser han kan spille. Kunne han ikke have fået noget brugbar erfaring i Skive, Hobro, FC Fyn, Hønefoss, Landskrona eller et andet sted hvor det er mere alvor end i reserveholdsturneringen..

Jonas Karmark sagde ...

Hmm endnu en omgang omvendt hybris ;) Sanel viste da tænder i går med 1.5 mål hæhæ. For tidligt at afskrive ham endnu. Denis er en anden sag. Tror også I har ret ang. det mentale.