tirsdag den 5. juni 2007

Hvorfor Søren Berg er den perfekte transfer

Mere og mere tyder på, at AGF benytter sommeren til den flytning, der både er den nemmeste og den sværeste af alle: at flytte hjem. I dette tilfælde hjem til superligaen, hvor gæsterne utålmodigt venter på at få værten tilbage.

I takt med at hjemflytningen rykker nærmere, øges også spekulationerne om næste sæsons trup. Her kommer et bud på de kommende transfers på Stadion Alle, og på hvorfor Søren Berg er den helt rigtige mand på det helt rigtige tidspunkt.

Der har i de seneste uger været mange navne i spil – navne som måske, måske ikke, figurerer på Brian Steens eksklusive liste over potentielle transfers. Blandt de mest interessante navne finder man femkløveret Lucena, Sennels, Jørgensen, Berg og Wichman, som alle næsten med garanti findes på listen.

Køge-spilleren Wichman kunne være en god forstærkning, men jeg tror ikke på, at han havner i klubben. Vi har fremtidens folk på højrekanten, og dem er der ingen grund til at skubbe ned i hierarkiet for at få plads til en solid 1. divisionsspiller.

Mit bedste bud er, at Nielsen og Pedersen vil bruge sommeren på at hente tre spillere. En venstre back, en central midtbane med kreative evner og en angriber der kan fylde hullet ud efter Peter Sand, der formentlig nedtrapper aktiviteterne på banen til fordel for en lovende trænerkarriere.

Sennels er blevet nævnt igen og igen, og de tre mest indlysende grunde til at han er godt på vej til klubben, er at han har den rette baggrund med masser af erfaring og enkelte landsholdsudtagelser, at han nærmest er den eneste venstre back, der har været i spil på rygtebørsen – og at han er den helt rette type med visse tekniske kvaliteter og mod på at blande sig i spillet fremme på banen.

Til den centrale midtbane har to af de mest sejlivede transferrygter heddet Jørgensen og Lucena. Mads Jørgensen er med garanti interesseret i et skifte, og han kunne formentlig også meget vel være den rette mand. På plussiden tæller, at han også kan dække den højre midtbane, hvor vi i en periode vil have brug for backup, indtil Niels Kristensen vender tilbage. På minussiden tæller en skadesfrekvens, som kan gøre enhver AGF’er ligbleg på en god sommerdag.

Hans konkurrent til pladsen kunne være Ove P.’s helt egen opfindelse fra Esbjerg, Jerry Lucena. Lucena er dog jaget vildt i superligaen, hvor blandt andre OB og AaB skulle være særdeles interesserede. Det er der dog også gode grunde til, da Lucena med et skifte væk fra Esbjerg med en vis sandsynlighed vil kunne træde helt derop på stigen, hvor Morten Olsen vil kunne få svært ved at se bort fra ham. Ja, ja. Med en vis sandsynlighed, sagde jeg. Jeg tror, han står øverst på listen af de to kombattanter på midten.

Og så er vi fremme ved overskriften. Den om Søren Berg og den perfekte transfer. For helt fremme i den tunge ende af angrebet vil der henover sommeren opstå et vakuum efter Peter Sand. Mike Tullberg tager ingen steder hen, men han bliver ikke førstevalget, hvis AGF skal på jagt efter en plads i den bedste halvdel af ligaen. Nej, deroppe på toppen af listen, der står Søren Berg. Manden uden skader men med landskampe, erfaring fra udlandet, målnæse og det imponerende arbejdsraseri, som kan tage pippet fra ethvert forsvar – også i den bedre ende af superligaen.

Han er lige nu main target i Århus. Han er nemlig udtænkt en plads i angrebet, men med det meget vigtige supplement at han lige så naturligt hører til på højrekanten, hvor vi som nævnt i løbet af efteråret vil få brug for alternativer til White. Berg er på alle måder den helt rigtige mand, fordi han udfylder det største hul på holdkortet, og fordi han med sin indstilling og sin fysik er som skabt til Nielsen og Pedersens drøm af en fodboldspiller af i dag.

AGF flytter hjem – og Berg flytter med.

8 kommentarer:

Kalle sagde ...

Jeg er ikke helt enig i din analyse hvad angår Søren Bergs position. Søren Berg er mestendels en intellegent og teknisk fodboldspiller og er derfor ikke en bølgebryder som Sandmanden. Spørgsmålet må derfor være om Berg skal spille på højrekanten eller om han er tiltænkt en mere defensiv rolle på midten.

Spændende, men altså ikke den nye Sand.

Andreas sagde ...

Det lader til, at han i Viking er blevet brugt både på højrekanten og helt oppe på toppen. I et interview til klubbens hjemmeside fortæller han også, at han altid har spillet begge pladser, og ikke har nogen præferencer mellem dem.

Det er rigtigt, at han både er en intelligent og forholdsvis teknisk type, men det forhindrer ham jo ikke i at spille på toppen, hvor han ville få til opgave at kreere chancerne for Graulund, Vester, Salifu og hvem der ellers måtte få plads ved siden af ham.

Jeg ser ham i hvert fald ikke som en defensiv mulighed på midtbanen, men lad os nu se, hvad Brian og Ove har i ærmet, hvis han skulle lande i Tirstrup efter sæsonafslutningen...

Anonym sagde ...

jeg går i mit stille sind og drømmer om en svensk signing. Marcus Berg der husere i IFK er 21 år og tordner bolde i kasse i Allsvenskan, ham så jeg gerne havne sammen med Grauhunden oppe foran. Men måske er han for ung, og passer derfor ikke ind som den rutinerede hardhitter som vi rigtigt set mangler når Sand stopper om 4 kampe,

Kalle sagde ...

Andreas, min pointe er bare at Sand er en fysisk bølgebryder, i modsætning til såvel Graulund og Berg og vi ved jo begge at Ove helst spiller en stor-lille combo oppe foran. Dette må betyde at såfremt Graulund er den ene angriber, så må hans makker være en ordentlig kleppert a la Kaagh, Sand eller Mike.

Andreas sagde ...

Men Berg er da trods alt 185 cm høj, og han løber rundt med en kampvægt på 80 kilo. Og jeg husker ham da også som en stærk target-fyr, der kan rage meget til sig med låget.

Peter Sand har den samme vægt, men er tre cm kortere. Han er forholdsvis stærk i det defensive arbejde, men overfor Berg har han i mine øjne meget mindre at byde på i opspillet.

Anonym sagde ...

Helt sikkert en interessant spiller. Men ved ikke om vi har råd? Der er jo heller ikke potientiale til videre salg.

Men klart der vil mangle rutine hvis Sandman stiller støvlerne på hylden.

Kalle sagde ...

...men Andreas, har du set Berg spille? Han kan være nok så høj og tung, men han er ikke en targetspiller. Nope, nix, nada.

Anonym sagde ...

En Simon A Pedersen løber rundt med et prisskilt på 100k.

Eller en månedsløn for en svanesker.

Ikke løsningen på alle vores problemer, men måske et supplement oppe foran?