lørdag den 15. september 2007

Farvel til løbebanen?

Det meget omfattende visionsoplæg for området omkring Atletion er måske endnu mere omfattende end først antaget.

For lige nu pryder en farverig model over fremtidens Atletion både søjlehallen og Århus Elites hjemmeside, og af modellen fremgår det, at løbebanen omkring grønsværen er skåret ned til noget, der ligner et enkelt spor eller to.

Det kan meget vel være en ung arkitekt hos schmidt hammer og lassen - arkitekter kan godt lide små bogstaver - der bare har set sig umådelig sur på den løbebane, men det kunne jo også være Lars Windfeldt, der ikke længere kan udholde synet af de smukt beliggende men meget lidt frekventerede røde løbebaner. Lad os håbe, byrådet hopper på den, og vi om fem år står med et rigtigt fodboldstadion til et rigtigt tophold...

8 kommentarer:

Kalle sagde ...

Har aldrig helt forstået løbebanen, men har heller aldrig forstået hvordan vi nu kan slippe for den.

Måske er det manglen på arkitektonisk forestillingsevne, men hvordan vil det være muligt at bygge stadion om, så tilskuerpladserne spiser cindersbanen.

Folk snakker om Barcelona og om at grave 'banen' ned og alt muligt andet halløj, but how does it work? Lissom.

Andreas sagde ...

Og hvad er det nu egentlig med den der sorte kasse på travbanen?

Forestil dig, at du elsker travsport over alt andet på jorden (og det er der vist mange der gør), og at du så en dag dukker op til løbsdag ude på Jysk Væddeløbsbane. Du sætter dig til rette, følger hestene rundt på banen i dyb hensættelse - og så ser du pludselig ikke andet end en kæmpestor sort kasse foran dine elskede heste i 10 sekunder.

Efter de ti sekunder er din favorit ude af løbet pga. galop, og din verden må være forandret for evigt. Det kan da ikke helt holde?

Nå, men jeg er ikke den helt store heste-mand, og GF har vundet over Randers. Vi er over stregen, og vi har fundet den vildeste gangster til at score vores mål i Champions League. Hell yeah, siger jeg bare.

Anonym sagde ...

Frej, kom på banen med din ekspertviden! Efter at have konsulteret kyndige arkitekter ved du vel hvordan vi får sagt endeligt Adjøs Løbebane..

Anonym sagde ...

Umiddelbart kan det ikke lade sig gøre at grave banen ned. Undergrunden bare 2 meter nede er nærmest mose.

En nedgravning ville også medføre at der ikke vil være ordentligt udsyn fra mange pladser på både nede og øvre. Tribunernes hældning er jo lavet så den passer til stadions nuværende udformning.

Der er desværre kun en rigtig holdbar løsning, og det er at rive lortet ned, på nær Stiftstidende-tribunen og starte forfra. Det bliver bare ikke de næste 50 år er jeg bange for.

Ang. den sorte kasse tror jeg bare den er ment som eksempel på hvor scenen skal være til hvis vi skal bruge væddeløbsbanen til koncertplads. De nye, "faste" bygninger er jo alle orange på tegningen.

Kalle sagde ...

@ Thomas

Så blev jeg klogere. Alle de her planer om at lave en Barcelona løsning på stadion og grave ned og gøre ved har hele tiden virket svært forståelige.

Forklaringen er jo så også den, at de ikke har haft et fornuftigt tag i virkeligheden.

Anonym sagde ...

Rygterne vil vide, at kommunen har langt sig så godt som fast på banegraven frem for skoven til det nye multi-tamtam (ud over at andre magistratsafdelinger vil bygge skoler dér, og den skal overdækkes).

Det er Flemming Fadøls afdeling, der er nået frem til den erkendelse.

Anonym sagde ...

Jeg tror personligt ikke vi slipper for den satns løbebane lige foreløbigt. Det skulle ha været kaste til Viby, da man havde chancen. Men Århus 1900 havde gode lobbyister i byrådet.

Men kunne være dejligt hvis man i det mindste kunne lukke hjørnerne af så lyden og varmen blev inde. Fanmde utroligt så stpor en kummefryser det stadion er.

Ang. Dioh kan jeg kun sige at han ligner en fræk laban skævert, der lige har røget en ordenligt bong. Men hold kæft hvor jeg jublede over hans heksekunster i søndags. Håber han fortsætter stilen på lørdag så vi endelig kan få sæsonenes første hjemmesejr.

Unknown sagde ...

Halli halløj! Nu sker der noget:
http://www.dr.dk/Sporten/Fodbold/Landsholdet/2007/10/20/140212.htm?sporten

Måske ryger løbebanen alligevel og den grimme ælling bliver alligevel en smuk svane...