fredag den 29. januar 2010

Evaluering 2009 - Angrebet

Nando Rafael
It's the economy, stupid. Cirka sådan er der et bon mot eller noget tilsvarende der lyder. Og det må være af økonomiske årsager at vi ikke har for brug Nando til foråret. Skader til trods, så mener denne signatur stadig at Nando tilhører cremen af strikers i Suppen. Og Nando var jo rent faktisk det lokum vi havde sukket efter. Måske var han bare OP's lokum eller måske var det økonomien...

Peter Graulund
Graulund, Graulund, Graulund. Jeg fattes ord til at beskrive dig. Alle ved at du er en klasseangriber, men samtidigt er du så meget mere: rollemodel, hårmodel, tøjmodel. Peter Graulund, hvis ikke det var så ugleset at være sådan rigtigt mandeglad inden for fodboldkredse, så erklærede jeg dig min uforbeholdne kærlighed. Indtil strømmen vender nøjes jeg med et akavet kram og et TAK PETER!

Sanel Kapidzic
VHA elsker Sanel. Det ved de fleste. For helvede, vi købte sguda et sæt landsholdstøj til manden. Endnu har han ikke fået mulighed for at skinne igennem, men det var som om at da 2009 gik på hæld, så blev han stærkere og den sidste kamp mod Esbjerg viste for mig at han er tæt på at være the real McKluud. Lidt bange for om han har glas i benerne dog. Legenderne Dayani, Christensen og Kristensen er sørgeligt tankegods her. Sådan bliver det dog ikke med verdens bedste Sanel. Basta.

Dioh Williams
Liberianske mand, du kom ind i min verden og du ændrede mit liv, en helt ny kærlighed. Liberianske mand, du kom og du ændrede mig, mayn. En følelse så sand. Derudover var du desværre lidt for skadet og lidt for lidt i topform. 2010 skal være dit år. Arbejd' de tændstikker sønnik'!

2010 - hvordan?
Er lidt ked af at Nando ikke er med til at skyde os ud i Europa, men Davit har forhåbentlig mål i støvlerne. Graulund bliver aldrig dårlig og så er det spændende med Sanel. Kan han for alvor komme igang, så får vi det vi har sukket efter i mange år efterhånden: en ny bomber fra egne rækker. Dioh skal til at præstere og Dennis Høegh glemmer man ofte. Gad vide hvad der kommer til at ske i 2010? Det er så pivspændende.

Transferemner
Stille som graven har de været. BSN er mest til midtbanespillere og forsvarere. Jeg ville gerne have indkøbt lidt mere bredde til vores angreb.

14 kommentarer:

Unknown sagde ...

Kadrii fra B93 er åbenbart et mål for BSN; http://agffan.dk/news.php?readmore=941

Kalle sagde ...

Jaaaa...men det lugter af transferkarusel det der. Han koster iøvrigt en million, hvilket igen lugter af overpris. Og hvis man nu skulle vælge mellem OB, Dortmund og AGF...

Don Tapa sagde ...

Nu ved jeg ikke om Kadrii kan spille højrekant, men jeg er lidt forundret over at der ikke er mere fokus på den position. Med eller uden Poulsens transfer synes jeg uden tvivl det er den plads vi har størst mangler på. Vi har faktisk ikke en eneste naturlig højrekant i truppen.

Jeg er ikke personligt vild med umiddelbare emner som Bechmann eller Kamper, men vi kunne godt bruge den type. Er sikker på det er på BSNs to-do.

Unknown sagde ...

Valget mellem Dortmund, OB og AGF kan jo også handle om spilletid!? Men jeg ved da virkelig ikke hvad vi vil gøre med Kadrii og Sanel i samme trup! Er man ikke tilfreds nok med Sanel?

Og Don Tapa: den højrekant... MJ!

Anonym sagde ...

Don Tapa, ?

Hvad med Stephan Petersen?

/A

Kalle sagde ...

Og nu er det altsammen spekulationer. JP bliver lidt endnu.

Herligt alligevel at store klubber har kig på vores spillere. Se eksempelvis på hvem det er Lynge sælger til.

Don Tapa sagde ...

Stephan P er venstrekant. MJ har vist heller aldrig spillet hoejrekant og det er i hvert fald ikke som saadan han kommer med til VM. Selv Jakob P der oprindelig blev indkoebt til hoejrekanten og nu ser ud til at blive er mere vaerd paa den centrale midt.

Benny og Davit er ligeledes bedst til venstre hvis de skal spille paa kanten. Ja, selv Blicher er mere venstre- end hoejrekant.

Naar det er sagt kan alle de naevnte selvfoelgelig vikeriere paa hoejre wing men det er jo ligesom den slags vikariater vi gerne vil vaek fra.

Unknown sagde ...

MJ har spillet højrekant på landsholdet masser af gange. Måske ikke som starter, men i store perioder under kampene..

Han kan da 100% sikkert gøre det godt der.

Anonym sagde ...

@ Don Tapa

Petersen er højrebenet og er mest blevet brugt som højre wing hos FCN

http://www.bold.dk/fodbold/Danmark/SAS-Ligaen/FC_Nordsjaelland

Alle de andre du nævner er i øvrigt også højrebenede. Derfor kan de jo godt trække ind og skyde på mål med højre. Men en hurtig spiller som Stephan P skal søge baglinjen og lave assists som han senest gjorde fra højrefløjen i træningskampen mod Hobro.

Jeg synes, vi har det modsatte problem: For få naturlige venstrekanter.

/A

Kalle sagde ...

@Anonym

Jeg tror faktisk at Don Tapa har ret. Stephan er venstrebenet og har spillet højrekanten. Det er klart at han vil kunne bytte med JP, men venstrebenet, det er han nu.

Anonym sagde ...

Han bruger godt nok højrebenet meget af en venstrebenet spiller ;)

http://www.youtube.com/watch?v=6XHLHtycejA

Transfermarkt siger også han er højrebenet:

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/23160/petersen-stephan/profil.html

/A(to Vari)

Kalle sagde ...

Jamen, jamen...se hvor forkølet højrepoten er! Det er venstreskinken der indeholder guldet! ;)

Don Tapa sagde ...

Ja, de er allesammen hoejrebenet. Det goer bare problemet en smule paradoksalt.

Jeg er for saa vidt enig i at det bedste bud paa en vikar i hoejresiden er Stephan P, fordi han er den eneste der har speed. Nu hvor Jakob P er blevet er det selvfoelgelig naerliggende at bruge ham i hoejresiden, medmindre han faar svaert ved ikke at blande sig for meget inde paa midten for at komme mere i boldbesiddelse.

At bold lister Stephan P som hoejre wing goer det ikke noedvendigvis til den endelige sandhed - Davit er fx ogsaa listet som hoejre wing. Men jeg er enig i at de at de er spillere der kan vikariere paa pladsen. Al den snak om at ham og Cagara er vant til hinanden fra FCN er fordi han er vant til at spille foran Cagara paa venstrekanten. Han har ogsaa netop snakket om hvordan han skal udfylde pladsen som venstre kant i et par artikler paa Stiftens www. Den ene refereres her: http://www.bold.dk/nyt/Erik-R-trak-Petersen-til-AGF

MJ kan naturligvis ogsaa vikariere paa hoejrekanten - han kunne ogsaa vikariere som hoejre eller venstre back. Og at han har spillet hoejre kant masser af gange paa landsholdet, det holder simpelthen ikke. Den plads har Rommedahl og Groenkjaer haft patent paa i hele MOs regeringstid. Helt tilbage til tiden som en af Rudbaeks maelketaender var MJ i oevrigt ogsaa placeret som venstre wing eller wingback.

Min pointe er bare at vi nu har intet mindre end 4 (sindssyge!) vikarer paa hoejre midt, men ingen spillere der daekker pladsen naturligt. Udover Jakob P hvis han er interesseret efter han er blevet den foretrukne centrale midt paa landsholdet. Naar det er sagt saa er vores vikarer jo bedre end de fleste andre holds naturlige hojre midt. Jeg troede bare vi skulle vaek fra den trupsammensaetning og forventer derfor at Jakob P + Feilhaber afloeses af en naturlig hoejre kant til sommer.

Suninho sagde ...

Jeg har kun en ting at sige til denne tråd: " Dennis Høgh, ain't gonna happen" !! Mage til speed, strees og ubrugelige aktioner skal man lede længe efter ...