lørdag den 13. juni 2009

Røven er reddet

Det lykkedes, men heller ikke meget mere end lige end.

3-2 nederlag til Randers Freja for andetholdet og uafgjort til Næsby - og så hedder den også 2. division i næste sæson ... på bedre målscore: +2. Ouch!

Michael Nonbo var i øvrigt i truppen. Om han fik spilletid henstår lidt endnu i det uvisse.

2 kommentarer:

Andreas sagde ...

Nonbo fik skam spilletid, og det endda samfulde 90 minutter. Der' noget ved denne scene, der minder mig om...ja, gamle dage.

At overleve i rækken på en marginalt bedre målscore efter et nederlag til Randers Freja med en pensioneret old boys-spiller på banen i hele kampen i mangel af bedre. Tsk.

Jeg kender ikke de nærmere omstændigheder omkring tabet af Viktor Fischer til FCM, men den har uge viser, overlevelsen i 2. division til trods, ikke ligefrem billedet af en klub, der har fået fuldstændig styr på setup'et omkring sin ungdomssatsning.

Vi har sæsonen igennem sejlet rundt ikke bare i 2. division men også i både u17- og u19-ligaen, hvor vi burde kæmpe om titlerne år efter år. Og ikke nok med det, så blev vi nærmest ydmyget i Viareggio Cup'en, hvor vi stod med alle tiders mulighed for at vise talenterne frem for alle Europas topklubber.

Vi lader med andre ord til at være sakket kraftigt bagud i hele vores ungdomsarbejde, som skulle have været vores store satsning i de her år. Måske lyver tabellerne, men efter årgang 89's oprykning til senior-rækkerne må man sandt for dyden sige, der er blevet længere mellem snapsene. Eller i hvert fald længere mellem succesoplevelserne.

Det er ikke umuligt, at vi kan blive ved med at producere en eller måske to hæderlige superligaspillere i hver årgang fremover. Men hvis FCM på samme tid kan opdyrke en lille håndfuld talenter, der kan sælges videre til klubber ude i Europa, så er jeg mildest talt ikke tilfreds.

Brian Steen og co. har helt afgjort bestået arbejdet med ligaholdet, men hvad angår ungdomsarbejdet, så svæver de rundt omkring dumpegrænsen.

Jeg håber virkelig, vi allerede i den kommende sæson vil se markante forbedringer - bl.a. i form af nye talenter fra andre klubber til både u19- og 2. divisionsholdet. Ellers tør jeg næsten ikke tænke på næste sæson, hvor ligatruppen formentlig vil blive en hel del smallere end i år.

Anonym sagde ...

@Andreas

Jeg deler dine betragtninger og bekymringer. Men jeg tillader mig at indsætte et lille men.

Vi har haft udsædvanligt mange skader på førsteholdet igennem denne sæson (næsten også udsædvanligt mange set med AGF-øjne), og det har altså betyder en masse omrokeringer igennem rækkerne. Førsteholdet har ikke haft mulighed for at sende ret mange, hvis overhovedet nogle, spillere til andetholdet. Andetholdet har så istedet hentet mange spillere fra de yngre hold, der har været nødsaget til at stille med noget der kunne minde om b-hold.

Uden at have 100% tjekket op på det, så er jeg endda ret overbevist om, at AGFs helt unge hold, har klaret det fremragende denne sæson. De gange jeg har været på Fredensvang, hvor de har spillet samtidigt, har da i hvert fald vundet nærmest to-cifret.

Men self. er det stadig bekymrende, at bredden er så lille i AGF, at skader på førsteholdet kan ødelægge så meget for andre hold i klubben!

/BPD