onsdag den 8. juli 2009

Det entrepenante kvarter

Rubrikken dækker såmænd bare over, at lidt nyt har sneget sig ind kvarteret, som lige skal have et par ord med på vejen. Det er jo altid rart at vide, hvor man kan inviterer Esset hen på date, når - ikke hvis - han kommer forbi til en ornlig syg gang poetry slam (læser du med Jimbo?).

Lad os lige tage Sønder Boulevard og omegn, for lige der hvor 1657erne slutter, rykker det i iværksættere med tro på fortjeneste. Den slags, der i Politiken har læst, at Vbro er pissehipt og befolket af en kaffehungrende mellemklasse = guld på kontoen. Det er er jo rigtigt nok, men derfor køber vi ikke hvad som helst.

To eksempler: I det tidligere så udmærkede sushisted Bentos lokaler er for nylig åbnet en kaffe/sandwich/brugskunst(!)butik ned navnet Misé. Det er virkelig et nederen sted. Uden personlighed og stil, med grimme æggebægre, kopper, dippedutter og hvad de nu ellers havde i overskud i BoConcept og Ilva. Kaffen er til gengæld drikkelig - desværre. Så er det jo et reelt alternativ til Sort Kaffe & Vinyls 14 dages sommerpause (fra den 13/7). Eller også skal hjemmebaristaen igang.

Lige overfor har Good Karma Café (det hedder den!) slået dørene op. Mage til fantastisk beliggenhed skal man dælme lede længe efter. Bogstavelig talt midt i et på alle tider af døgnet trafikeret kryds - Sønder Boulevard/Skelbækgade - med udsigt til polske prostituerede på parade. Det sidste kunne man sikkert nok klare i længden, men clubsandwich med lastbil-opgasnings-os bliver aldrig et hit på mit menukort. Som Misé ligner det også noget kommunen kunne have åbnet. Flot og friseret.

Endelig er det kun få dage siden at VIP Lundgren (dem fra Bagerstræde) åbnede sandwichbix på Torvet. Det skal nok blive en succes - især forbi det er umuligt at finde et habilt brød med charcuteri og ost i vores hood. Indtil nu i hvert fald. Det er ganske ok uden at være prangende. De skal nok få styr på det.

Og nu jeg har dig: Den seneste prøvesmagning af grisen på Isted Grill var out of this world. Saftige svin.. for slet ikke at tale om fritterne og Passionen.

1 kommentar:

Kaysen sagde ...

Nu ved jeg godt, at alle jer Istedgade-rødder vanskeligt bevæger jer nord for vesterbrogade (med mindre I skal i Føtex). Men det forhindrer ikke friseringen i at finde sted i 1617. Som noget nyt har vi fået "støj-dæmpende" asfalt rullet ud på Gl. Kongevej. Det næste bliver vel ren luft og el-biler ...

Ang. VIPs nye sted på Torvet, så siger rygterne, at ejeren har ønsket at adskille rødvinsbrandert fra madvarerne, og derfor måtte have 2 steder. En bodega for voksne med alle drikkevarer omkring de 12% og garvesyre til tænderne (nord for vesterbrogade, ie. frederiksberg segmentet, og et sted hvor 1657erne kan bidrage til økonomien hænger sammen) Ganske snedigt!