onsdag den 12. november 2008

Helt sikker, dér

Jeg ved ikke, hvad de ryger på Fredensvang, men jeg har et bud. Døm selv her.

Hint:

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hmmmm... Det overrasker mig egentlig lidt, at det indslag skulle fremstå som en slags 'årets joke' (i hvert fald hvis 'joke' var ment i en positiv forstand). Og endnu mere overrasker det mig, når nogle af de skarpe analyser fra Mbobs brugere konkluderer, at videoen er et udtryk for dyb harmoni, humor og balance i truppen. (Eller måske overrasker det sidste mig egentlig ikke så meget alligevel - er efterhånden vant til at mene det diametralt modsatte af hvad jeg læser, når jeg en sjælden gang imellem forvilder mig ind iblandt kommentarerne derinde).

Personligt synes jeg, vi har at gøre med en ganske pinlig video, som forestiller et af europas store spildte talenter i hvad der ligner en begyndende ubalance med både sig selv og sine omgivelser. Frustrationen er tydelig at spore bag de repeterende sætninger om alt og ingenting... (Og tilmed byder videoen på en overvægt af race-relaterede kommentarer, som hvadend de kommer fra den ene eller anden side, og hvadend de er spøg eller alvor, aldrig har været, og aldrig bliver relevante og interessante at høre om i AGF-sammenhæng). En snert af et ego-problem kommer også frem med gentagende referencer til sig selv som 'king of the house' osv. Et udtryk for uforløste drømme? Problemer med at acceptere degraderingen til superliga-spiller? Givetvis.

Og som kronen på værket virker holdkammeraterne heller ikke synderligt begejstrede og interesserede i at deltage.

Et andet forhold, som videoen ret tydeligt udstiller, er noget der kunne ligne en klikedannelse omkring White, Dioh og Nando. Fred være med det - men alligevel.

Hvordan man kan se den video som et udtryk for harmoni i truppen (endsige som 'årets joke') er for mig noget af en gåde!!!

Det eneste positive jeg kan finde iblandt pinlighederne er en oplagt Davit Ding-Dong, der udviser mod på livet og fodbolden i Århus, - samt en tydeligvis meget seriøs og uimponeret ung spiller i form af den forbipasserende islandske diamant (ca. midtvejs).

Håber Nando får scoret nogle mål i løbet af efteråret, så han kan få løst lidt op for den frustration, han så tydeligt bærer rundt på.

Anonym sagde ...

Korrektion: OK, anden gang jeg så det, virkede det ikke helt så slemt som første gang... Der er dog stadig et eller andet ved ironien i hans tone, der irriterer mig. Måske jeg bare skulle lade være med at se det igen.

Kalle sagde ...

Casper Bugge AKA B.I.G.?! Wuuup!

Andreas sagde ...

Jeg kæmpede mig igennem indslaget i en blanding af krummede tæer og hysterisk latter.

Det er svært at sige, hvor tungt man skal tage Nandos noget opskruede humor. Jeg vælger at tage det som det, det forhåbentlig er: masser af sjov og ballade i truppen.

Men Bock, der er da helt sikkert et eller andet om snakken. Han er ikke 100% i balance, men til gengæld er han sjov og MEGET social...

Kalle sagde ...

Og han har et friskt blik i øjnene og hans håndtryk får englene til at synge. Det er hvad det handler om.

Jesper sagde ...

Hillemænd.

Jeg skal på ingen måde lægge skjul på, at jeg krummede tæer i stor stil, men det gør jeg ofte, når fodboldspillere åbner munden. Jeg tolker dog på ingen måde indslaget/udfaldet som udtryk for dybereliggende problemstillinger - jeg tror såmænd bare, der er tale om en verbal international pendant til at hamrer bajere / synge store (woops) - det' gas, for dælen.
Hvad angår de race-relaterede kommentarer tolker jeg dem helt og holdent som en art MTV-inspireret satire - Nando forsøger simpelthen at imitere Snoop og lignende typer (hvilket ikke er så underligt, når nu Snoop rent faktisk står lige ved siden af).

Well - håber, at Bocks puls er nede igen, og at Nando i de kommende kampe viser, at han er king of the house. En lille prins af huset kan også gøre det - bare den royale titel kaster mål af sig.

Kaysen sagde ...

Melder mig på Bocks vogn i fht. min dårlige fornemmelse mens jeg så videoen. Det skyldes længden! Slap dog af, mand - det virker jo helt skævt at blive ved, og i bund og grund er det jo ikke specielt sjovt ...

Anonym sagde ...

Enter Erik Østenkjær..

Satser på Fredensvangs Freud har styr på det.

Egentlig tror jeg at overraskende mange elitefodboldspillere vil se Mr. Rafaels rampage som 'go lir'. Det var også hans ry fra Mönchengladbach.