onsdag den 12. november 2008

Vesterbro i verden - Ny artikelserie

Nogle gange tager man udenfor stenbroen og får sig en på opleveren, sårn fodboldmæssigt ihvertdal. Således også VHA's faste kommentatorer, gl. Egå og bock, som har fået sig en aldeles stærk en på opleveren i Berlin.














Tennis Borussia Berlin – imod moderne fodbold.

Af bock og gl. Egå

Gl. Egå troede han skulle ind og se en tenniskamp, men endte på et betonstadion i det vestlige Berlin. Topholdet i den 5. bedste tyske række, Tennis Borussia Berlin, tog imod midterholdet Bentwisch.

De lokale helte fra TeBe sad på det meste af spillet, men måtte alligevel gå til pause bagud 0-1. Efter fem minutters spil af 2. halvleg så det for alvor sort ud, da et forsvarskiks af Richard Henriksson’ske dimensioner resulterede i en scoring til 0-2.

”Lilla Weisse! Lilla Weisse!” gjaldede det ufortrødent fra de omkring 70 hardcore fans ned mod hjemmeholdet, og det gav bonus da en TeBe’er på bedste Nando-manér kastede sig frygtløst ned i en bold, hvorefter den kyssede indersiden af stolpen – 1-2. Et tvivlsomt straffe gjorde til 2-2, og nu lugtede hjemmeholdet blod. Endelig i det 90. minut eksploderede Mommsen Stadion i glædesrus, da Borussia fuldt fortjent bragte sig på 3-2. Målscoreren blev annonceret efterfulgt af et ”Sie sind der Meinung, das war...:” ”SPITZE!,” svarede publikum – og de havde helt ret.

Et besøg i fanshoppen efterfulgt af en tur på Mommsens svar på Café Break i selskab med en lokal fan rundede en superb fodboldeftermiddag af. Tennis Borussia Berlin er bestemt et besøg værd, hvis man skulle være på de kanter.

7 kommentarer:

Kalle sagde ...

Iøvrigt Bjarne Goldbæks gamle klub. No shit.

Andreas sagde ...

Det lyder sgu som en god eftermiddag.

Og så er de åbenbart ikke så bange for det lilla dernede, som de er i Århus.

Anonym sagde ...

I øvrigt skulle TeBe have en super ungdomsafdeling, der spiller i Bundesligaen for unge. Måske BSN skulle scoute et smut derned. Alle spillerne var fuldtidsproffer og fans'ne, som i øvrigt har en markant anti-nazistisk profil med alt hvad dertil hører af symboler, bannere etc.("Berlins St. Pauli - aber wir sind besser"), er overbeviste om, at Tennis spiller i Bundesligaen i løbet af 10 år.

"Lilla" udtales i øvrigt med i som i "is" og a som i "arm" - en ny AGF udebanechant er født?

Anonym sagde ...

Evt til melodien af Kinks' Lola ?

Ah okay, for noller...

Anonym sagde ...

VHA som tour arrangør? Hvem sagde Derby i Geneve eller Basel til foråret?

jeg melder mig gerne som den første deltager!

Anonym sagde ...

"Lilla Weisse" er nærmest indbegrebet af det smukke, evige, uforløste potentiale!

Et talenfuldt ynglingehold i bundesligaen, nogle ægte (umoderne!) fodboldfans med en rynket baywatch tan, der er cirka ligeså gammel som klubbens sidste kamp i den bedste tyske række... Og nostalgi i stadionhøjtalerne - i form af The Clash i det ene øjeblik - og så en slags reggae-inspireret sejrs-sang fra 90'erne i det andet.

Det mest absurde er, at det ikke er længere tilbage end sidste årti, at Tennis var oppe at snuse til de gode brat-wursts på Olympia Stadion grillen og duften af topfodbold i 2. bundesliga.

En lidt underlig fornemmelse jeg har gået med de seneste par dage, siger mig at Ove P den første juli 2009 pakker sin Opel Vectra med Lars Pleidrup og Morten Hyldgård på bagsædet og stiller GPS'en ind på Mommsen Stadion i Berlin??

Anonym sagde ...

Pt. frister Servette Geneve desværre en kummerlig tilværelse i bunden af den næstbedste række. Det er konsekevensen af et ulykkeligt eventyr med en rigmand der var lidt lurvet i kanten. Og nej, det var ikke Kurt der kom forbi..

Men alt dette taler jo for at wieneren og de andre rigtig vigtige oplevelser er i centrum. Hvis man så lige vil have et skud poleret fodbold kunne der meget vel ligge en CL-kamp et par timer væk, i Lyon. Alternativt kunne det dreje sig om en hårdkogt dyst mod Emilio Lyng og hans bitches fra Lille. Der er masser af muligheder..