onsdag den 21. januar 2009

Arnason til Esbjerg

Endnu en islænding har sagt adieu, omend det kun er på en lejeaftale.

Kári skal lege videre med neglebideren i Esbjerg.

Jeg er lidt... tummelumsk.. den havde jeg sgu ikke set komme.

Bevares, hans niveau bliver ikke højere end det vi allerede har set/ikke set fra hans ben, men alligevel.


Er det nu Gjesing træder i karakter, for det kan vel ikke ses som andet end en kærlighedserklæring til ham?

Og Niller btw...

13 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg synes det er et tab for vores midtbane. Kari har en toughness i sit spil som jeg utrolig godt kan lide. Man slår sig på ham, på en anden måde end man gør på Gjesing og andre.

Det er rigtigt at han har været skadet i ny og næ, men i forhold til vores høje bundniveau, der har båret os igennem sæsonen, synes jeg det er et stort tab.

Jeg synes det er for usikkert at Gjesing og Povlsen skal være de bærendekræfter på midten. Hvem har vi overhovedet som back up?? Lucena kan i hvert tilfælde ikke give musklestyrke og rå kraft.

Jeg synes det er en lille smule at gamble med holdet, og ja vi er godt nok fri af nedrykning, men jeg vil satme blive ked af en 8 plads. Fordi Dioh er ude, Kari er røget og vi kun har unge og helt gamle tilbage.

Og jeg heller sgu ikke til leje aftaler ind eller ud på på holdet med mindre det er ud og spilleren er ung og har en lang kontrakt. Det giver ingen mening og det virker underligt at EFB ikke bare køber, men lusker en leje aftale hjem, så står vi der til sommer og får ham småsur tilbage tæt på kontrakt udløb.

Kalle sagde ...

Jeg synes det er dybt godnat det her. Hvad får vi ud af det? Så absolut intet er svaret. Hvis vi taber de første par kampe, så har vi altså lejet en af vores bedste krigere til en potentiel nedrykningskandidat.

Sørgeligt.

Kalle sagde ...

Og efter jeg har brugt ordet 'krigere' i kommentaren over denne, da skal i naturligvis lukke øjnene og forestille jer bægre med mjød støde mod hinanden, alt imens et banner med BLOD, SVED, TÅRER rulles ud.

Sårn er jeg.

Anonym sagde ...

Rygterne siger, at Erik (i øvrigt lighed med Kalle) var så skuffet over, hvor lidt indie Káris musiksmag var efter at have læst hans "Det hører..." her på bloggen, at han fluks blev skudt afsted mod Esbjerg.

Det var bare ikke godt nok til Erik! Watch out, Lars Pleidrup...

Mikkel sagde ...

Tja, på den korte bane er det lidt (men ikke meget) et tab. På lidt længere sigt (læs: sæsonen 09-10) kan det vel faktisk vise sig at være en gevinst for holdets niveau - altså hvis Gjesing, K. Povlsen og måske endda Niels Kristensen virkeligt flytter sig som håbet som følge af den ekstra tillid og spilletid.

I øvrigt har vi vel udover de tre nævnte også alternativer som Lindkvist og Plejdrup (nej, det er ikke godt, men dog nogenlunde prøvet), mens Jakob Poulsen faktisk også spiller glimrende centralt. Skulle man hente en kantspiller kan dét absolut overvejes, hvis Young Guns II-taktikken fejler.

Om ikke andet må handlen dog ses som en anerkendelse af, at foråret så at sige er gratis, og at ambitionerne for indeværende år ikke er prangende. Men det passer mig nu personligt meget godt - enhver GF-fan lever som bekendt efter mantraet 'næste år...' alligevel.

Unknown sagde ...

Uh, den nyhed her var ved at slå benene væk under mig på jobbet i dag. Begik den brøler lige at konsultere blodsvedogtårer.dk i en ultrakort pause i et møde, og så røg al koncentration momentant.

Jeg forstod ikke en lyd, og jeg er stadig lidt skuffet over tingenes udvikling. Jeg holder meget af The Kid, og det klæder ham ingenlunde at agere lejesvend på Vestkysten.

Men når nu det skal være, så kan jeg ikke lade være med at fokusere på de konklusioner, man kan drage af udlejningen. For det her er vel endnu et signal om, at nu satser vi 100% på de unge spillere og på de spillere med betydeligt salgspotentiale.

Jeg venter på flere udlejninger eller salg i det her og det næste vindue. Og jeg tror ikke, det bliver profilerne, der ryger. Endnu.

Man kunne også tolke det som endnu et tegn på, at økonomien er helt ad helvede til, og at BSN er blevet sat på arbejde for at redde stumperne af årets budget. Det er svært at komme helt af med den tanke, men jeg håber, det ikke er sådan, tingene hænger sammen...

Anonym sagde ...

Ja jeg er sgu også lidt i chock. Karí var den eneste modstanderne slog sig på. Men som jeg har læst i Tipsbladet er Erik ikke bange for át lave blodbad som han også gjorde i FCM. Havde dog langt hellere set Lucenas hæl, da han intet har tilført i modsætning til krigeren med boller i Karry.

Enig i det er storgabling medmindre man har en bedre mand på næsten kontrakt. Uden Karí og Dioh mangler 2/3 af rygraden i holdet. Nu er der kun The Kure tilbage 8(

Gjessing har godt nok vist sig som en god mand men han kan jo nu forhandle til anden side og han er den eneste med power nok til at erstatte Karí. Men han svinger stadig meget. Povlsen har for lidt erfaring til at levere et højt stabilt niveau.

Salami gjorde og gør det godt som afrydder i FCMuhh, men vi mangler nu en lignende type, hvilket jeg ikke forstår st man tør. At man tilmed styrker fiskerne i deres nedrykningskamp forstår jeg slet ikke.

Mathias sagde ...

Hvad mener du med, at Gjesing kan forhandle til anden side? Han er lige blevet forlænget...

Anonym sagde ...

Nu har jeg tidligere argumenteret for at Káris dage var talte når ER trådte til. Det er såmænd ikke fordi ER ikke vil spille med en defensiv midt, det er snarere fordi han lægger vægt på nogle andre kvaliteter hos 6'eren end dem Kári har. Salami og Femis forcer er at de vender spillet hurtigt og det er nok Káris primære svaghed.

Selvom jeg på den måde prøvede at forberede mig på det her synes jeg det er noget pis. Errrrriiiiks stjerne har aldrig været lavere i Tapalandia. Og det siger ikke så lidt. Men nu hører jeg også til dem der mener at Kari har niveau til både bedste halvdel, top 4 og top 3 i Ligaen. Og selvfølgelig kan han også blive endnu bedre, knægten er vel 26 år. Jeg hører også til dem der mener at der ikke er nogen over 1. division der slår sig på Gjesing. Det efterlader Kasper Povlsen..

Andreas' alternative scenario med en blødende bankkonto virker desuden yderst realistisk, også selvom det her er en ER-beslutning (som jeg i øvrigt ikke er sikker på BSN er enig i). Jeg synes der har været indikationer på en slatten økonomi den seneste tid og jeg er bange for at det er et spørgsmål om tid før nyheden rammer Stiften.

Shit, en trist januar so far.

PS: at det er en lejeaftale er vel fordi Kari lige vil se om kutterne rykker ned.

Unknown sagde ...

Efter lidt research på de forskellige sites i går aftes må jeg nok sige, at jeg vipper mere i retning af de konklusioner, Tapanaden trækker frem her.

Det virker som om de spillemæssige egenskaber ved de forskellige centrale midtbanespillere har været vigtigere end alderen, økonomien eller noget andet. Erik Rasmussen har simpelthen buret sig inde med sin dvd-afspiller, og er kommet ud med en facitliste, hvor Karis navn stod lidt for langt nede, til at det lød sjovt for The Kid.

Det synes jeg egentlig er en meget fair - og ikke mindst professionel - måde at gøre det på. Hvis Kari vurderes at være for langsom i sit spil, så er der meget mere perspektiv i at satse på andre typer, der bedre kan gennemføre det stilskifte, vi vil få at se.

Erik Rasmussen står med andre ord ikke lavere på barometret, end han har gjort tidligere. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde kommer til virkelig at holde af ham, men de mange roser fra spillertruppen trækker ham op på et niveau, hvor jeg absolut ikke kan brokke mig.

Men jeg savner Kari.

Kalle sagde ...

Ligeledes...

Har vi Danmarks langsomste midtbane pt? Kan sagtens se Gjesing og AndaLuz en halv meter efter hurtigløbere som Gislasson og Calle Facius.

For satan det suger. Jeg undrer mig dog også lidt over hvor meget Kari selv har været med i det her. Uden at blive alt for fafner.dk-agtig, så må man stille spørgsmålstegn ved hans ambition og tilknytning til klubben. Hvis sandheden er at han er lejet ud, fordi han ikke er blevet lovet fast spilletid, så er han altså også lidt en (gul) lejesvend (som hæver løn). Bogstaveligt talt.

Jeg troede der var boller i den knægt *lilletromme-bækkendask*

Kalle sagde ...

Kalles kommasætning suger også. Sorry.

Anonym sagde ...

Tror nu nok, at "ikke garantere spilletid" i det her tilfælde betyder noget i retning af "kan garantere ingen spilletid". I det tilfælde synes jeg egentlig der er større boller i karryen end hvis han var blevet for..nå ja, at hæve løn.

Frasorteringen tror jeg er en cocktail af alder, lønniveau og Káris manglende evner udi den Rudbækske vende-vende disciplin. Måden at føre kniven på er bestemt fair og professionel. Mens det mere fordækte alternativ havde været unfair og uprofessionelt. Og ikke mindst dyrt! Havde Kári fået Kasper Povlsens løn tror jeg nok man havde holdt ham i foråret medmindre man skønnede at hans utilfredshed ville slå skår i ER's hvedebrødsdage.

Jeg frygter det er som William Jefferson konstaterede: It's the economy, stupid.