torsdag den 1. januar 2009

Den Islandske Diamant måske til Liverpool

Ekstra Bladet mener at vide, at Mr. Palsson er på vej til Liverpool og kun mangler et lægetjek for at have kontrakten i hus. Se, det er den slags, der gør nas.

Her havde man lige forberedt sig på et forår med debut til Diamanten, og så...

Brian fra Vejle har forhåbentlig sørget for at få riiiiigeligt med jyske dollar for det her.

10 kommentarer:

Andreas sagde ...

Ja, det var en af den slags nyheder, der kan give en slem hovedpine på en ellers fredfyldt 1. januar.

Jeg er stadig i tvivl om, jeg skal tro historien eller ej. Men hvis man for en stund skal hoppe med på galejen, så lad os kigge lidt på perspektiverne i det.

For det første gætter jeg på, at spekulanterne på de forskellige fora er helt galt på den, når de sammenligner den potentielle transfer med Lyngs Lille-eventyr.

Her er ikke tale om en ung, lidt uortodoks, kraftkarl, der lidt tilfældigt har påkaldt sig interessen fra udlandet med et beskedent salg til følge.

Her er der derimod tale om et af landets største talenter med direkte kurs mod superligaen og inden længe det islandske landshold. Det er jeg overbevist om.

Derfor tror jeg snarere, man skal tænke på Lumb end på Lyng, når man sjusser sig frem til en salgspris. Den manglende debut på ligaholdet kan måske gøre det svært at sprænge banken helt og aldeles, men et salg til mindre end 10 mio. er i mine øjne alligevel utænkeligt.

Diamanten har endnu kontrakt i to år, og AGF er på ingen måde presset til at sælge. Med mindre Victor bare VIL væk her og nu, så kunne vi vente et par år - og måske forvente langt mere end 10 mio.

Men det værste er, at Victor, udover Lumb, er det mest interessante talent i klubben, hvilket gør det næsten ubærligt, hvis han ikke skulle blive en del af de kommende års storhold. Om ikke andet så bare i to-tre år.

Jeg venter spændt på mere nyt om Diamantens Mersey Paradise. Indtil da: Tillykke med den store dag, Vic!

Kalle sagde ...

Vi får max 4 mill for ham. Er mit bud.

Mathias sagde ...

300.000 pund lyder meldingen. Lidt lavt, men igen: det er godt nok et talent, men i seniorsammenhæng et fuldstændig uprøvet et af slagsen.

Buddet på 10+ er ... optimistisk.

Kalle sagde ...

300.000 er med den nuværende kurs 2,35 mil. dkr.

Kaysen sagde ...

Jeg mener vi skal nægte at modtage de såkaldte "pund", de er jo efterhånden ikke mere værd end en italiensk lire.

Hvordan kommer et så lavt beløb ind i billedet i det hele taget?? Så kan vi da ligeså godt vente og håbe på en større sum om 1 år, når han har mere erfaring og stadigt 1 år tilbage på kontrakten. 2 mio. er peanuts i det store billede, hvis BS spørger mig (og det gør han jo tit ...)

Unknown sagde ...

Der må jeg sige, jeg er helt enig med Kaysen. Hvis ikke kontrakten indeholder nogle klausuler om helt ekstraordinært store beløb i tilfælde af eksempelvis debut på Liverpools ligahold, så forstår jeg slet ikke det her salg.

Man kunne frygte, at finanskrisen har trukket et blodrødt spor ind gennem økonomiafdelingen på Stadion Alle, og at vi derfor er nødt til at hente al den kapital ind i foretagendet, vi overhovedet kan slippe afsted med. Det kunne være tilfældet, hvis vores lidt særprægede pantebrevsforretning med Alm. Brand er ved at eksplodere mellem hænderne på os.

Men det tror jeg nu egentlig ikke, og så er det, at det der nærmest ligegyldige beløb fra Liverpool kommer til at virke lidt åndssvagt. Og hvorfor er Liverpool overhovedet interesserede i at købe en 18-årig, der ikke vurderes til at være mere end et par millioner værd?

De kan vel købe to-tre af verdens 10 bedste spillere på 18 år, hvis de har lyst, og så henter de en spiller, der koster 2,3 mio. Han er jo ikke 15 år og ren udviklingsspiller til ungdomsafdelingen, vel. Det stinker lidt. Forhåbentlig er det bare dunsten af meget begavet jysk købmandskab...

Anonym sagde ...

Og jeg syntes Emil Lyng var for billig...

Hvis det beløb er rigtigt må der være en klausul i Skt Viktors kontrakt. Tror BSN har godt styr på transfermarkedet efterhånden og man flytter ikke en 1. års yngling der allerede er for god til ynglingeligaen ekstraordinært op i Liga-truppen for at sælge ham for håndører.

Dem der snakker om hvad vi ellers kunne få for 2-3 mio. har ikke rigtig forstået hvad det vil sige at drive en fodboldklub. Hvis vi har brug for 2-3 mio til en venstrekant, så finder vi dem selvfølgelig for det er en investering som man afskriver. Man sælger ikke ud af arvesølvet for at købe en enkelt halvbillig spiller. Og en spiller med diamantens potentiale finder vi ikke umiddelbart.

Man kan hurtigt komome til at virke urealistisk teenage-mbob-style men efter min mening er alt under 20 mio et røverkøb og for lavt. Alt under 10 mio. MÅ simpelthen være fordi der er klausuler. At diamanten ikke har spillet Superliga endnu er irrelevant. Der er praktisk talt ingen af de øjeblikkelige Superliga-stjerner eller landsholdspillere der fik debut som 17-årig. Det er ikke et parameter for noget som helst og nok mest et udtryk for at Århus har vænnet sig til at enhvert 16-årig talent er blevet udskreget til frelser fordi klubben har været i dyb krise. Sagt på en anden måde: Duncan havde ikke fået debut som 17-årig i dag.

Mit bud er, at Vicko + agent har kendt knægtens værd og at en klausul var den eneste måde vi kunne lokke ham til klubben på for halvandet år siden. Allerede dengang var der tale om at der var andre (og dengang mere interessante!) klubber inde i billedet.

Hvis det er forløbet er det altsammen ok, fordi der er noget spin-off i form af imagepleje: vi er et springbræt til udlandet for unge talenter. Der er også en god mediehistorie. Og til sidst er der muligheden for fortsat at tjene lidt penge hvis Viktor får succes og/eller sælges videre for et større beløb. Klausulerne er dog så usikre så de ikke kan gøre det til en god handel og gevinsten ved videresalg var jo kun blevet større ved at have ham gående i flere år end vi har hidtil. Klausuler om kampe på Liverpool osv er svære at arbejde med for det kan fint være at han bliver sendt videre til Birmingham, Stoke el. lign. om et par år og så udvikler sig til en stjerne der. Det er nok det mest sandsynlig selvom det bestemt ikke kan udelukkes at han debuterer på Anfield først.

Alt i alt: hvis det var BSN's eneste mulighed for at sikre et kæmpetalent så er det jo ok, men det var ikke lige det man havde sat næsen op efter. Og Viktor er faktisk den spiller i truppen jeg nødigst vil af med. Med Lumb står prisen i det mindste mål med potentialet, fordi han har spillet de 50-100 Superliga-kampe som ethvert talent har brug for at ramme et tocifret mio-beløb. Det er dér man skal sælge! Det må man håbe BSN er klar over før han har solgt fremtidens stjerner for peanuts.

Jesper sagde ...

Små slag. Jeg kan forstå på flere, der har set Victory live flere gange, at han er den nye Messi/Vieira, men som Don Tapa er inde på, er der en tendens til, at alle youngsters i hvide trøjer, som kan tage mere end tre på foden, er verdens mest talentfulde spillere. Jeg har set den unge mand spille et par gange, og han synes bestemt at have noget. Men at skulle være en decideret verdensstjerne i svøb synes ikke ligefrem at være et uomtvisteligt faktum. Hvis vi antager, at Brian Kniv rent faktisk er ved at få styr på transfersvirkeligheden, er der vel en grund til, at han - angiveligt - vælger at sælge til til 2,3 millioner - og ikke forsøger at presse prisen op på 10, 20 eller 340 millioner. Altså: Enten sælger Kniven til markedsværdien, eller også er han vel per definition dårlig til sit job?

Anyways - for mig handler dette her om fugle i hånden og på taget. Lige nu har vi en totalt uprøvet spiller, som tiltrækker sig opmærksomhed, og som vel er ekstrem billig i drift. Ham kan klubben cashe et par millioner på, mens alternativet er at smadre enhver sund fodboldknægts drøm om at prøve lykken i en af verdens største klubber. Gad vide, hvordan verden ville se ud i Victors øjne, når han om et år alligevel ikke er brudt igennem på grund af for hård konkurrence fra ER's nytilkomne profiler, børneorm eller hov - Gjesing og Povlsen (ok - Povlsen tror jeg så slet ikke på, men det er bare for eksemplets skyld, mayn)?

Jeg siger sælg, og så kan fremtidige talenter af typen Mikkel Thygesen, Simon Poulsen og Danny Olsen se, at det er alvorligt, når AGF slår sig op på at være klubben, som skaffer dig guldkontrakten ude i den store verden. Det har den positive bieffekt, at FCM's eneste eksistensberettigelse forsvinder. Lårvli.

Unknown sagde ...

Der er selvfølgelig en eller anden værdi i, at vi kan eksemplificere over for andre spillere, at AGF sælger spillere. Men har vi ikke allerede slået det fast med salgene af bl.a. Lyng og Tullberg.

Mit problem er, hvis man prioriterer at give plads i A-truppen til en ung spiller, som man ikke vurderer til en højere pris end 2,3 mio.

Hvis det er den rene kalkule, der ligger bag salget (og ikke en mega-klausul i tilfælde af Liverpool-debut), så virker det fristende at nedlægge ungdomsafdelingen. Eller i det mindste at opprioritere scoutingen, så vi ikke er nødt til at indlemme unge talenter med så lav markedsværdi.

Men sådan ser jeg nu overhovedet ikke på Victor, og sådan vurderer jeg ikke værdien af vores unge spillere. Vi er inviteret til et uofficielt VM for ungdomshold, og vores spillere bliver løbende fulgt af nogle af verdens største klubber.

Derfor venter jeg stadig spændt på flere informationer i Victor-sagen...

Anonym sagde ...

Jeg mener BSNielsen er blevet en habil sportschef og derfor undrer hele den her sag mig også. Det er vores største talent det drejer sig om - det understreges af at han er indlemmet i seniortruppen før han reelt er rykket op. Det er ikke sket siden krisedagene, måske med undtagelse af Høegh (?) som jeg også havde været skuffet over at se smutte for et par mio. til Chelsea eller hvor han ellers har været til prøvetræning. Efter at have set begge to synes jeg i øvrigt Vicko er et væsentligt større talent.

Jeg tror som sagt der er en klausul i Vickos nuværende kontrakt og så er markedskræfterne sat ud af spil. Det finder vi måske ud af når han er solgt, for BSN lader til at gå ganske meget op i sin personlige stolthed som sportschef. Og jeg tror godt han kan regne med overbærende blikke fra de mere erfarne i jobbet hvis ikke prisen skyldes en klausul. For imagepleje overfor unge talenter er ikke nok til at holde udsalg - i så fald havde Ørgaard vel solgt Simon Kjær mfl væsentligt tidligere.

Mht fugle på taget og så'n er min pointe at vi kunne have solgt hver eneste spiller i hele den exceptionelle 88'er-årgang for samme beløb vi angiveligt får for diamanten - og stadig ikke have fået mere end vi står til at indkassere på én spiller, Lumb.

Havde det været Jackson eller Kapidzic ville jeg sige god for en transfer i omegnen af 5 mio. men det er jo en personlig vurdering. Og egentlig synes jeg ikke man skal sælge nogle af dem. Det er en del af gamet at de er på lange kontrakter og vi kan ikke sælge spillere fordi de gerne vil ud.