onsdag den 10. januar 2007

How sweet it is to be loved by you

Er jeg mon den eneste der fryder mig ( smagfuldt, i det skjulte, naturligvis ) over Rene Meulensteens tilsvining af Brøndbyernes Idræts Forening? Tvivlsomt. Lad os lige se på de anklager en gang til: Udover at Brøndby generelt var et ubehageligt og sygt sted, så er der:

- 3 stamspillere der skaber dårlig stemning i truppen
- Ingen kemi i samme trup
- Inkompetence på de indre linjer. Herunder tæller jeg også det faktum at man handlede bag om ryggen på RM, da man købte den iøvrigt udemærkede Mikkel Bischoff

Disse ting kan ikke komme bag på folk der følger dansk fodbold. Det er klart at Brøndby, qua den succes de har haft, samt en rimeligt stringent og professionel pressestrategi har kunnet kvæle de fleste småskandaler i opløbet. Der har været masser af småting under opsejling tidligere. Her tænker jeg på situationen omkring Laudrups exit, Sennels' udmelding under spillerstrejken om Pernaldo og Aben, ansættelsen af Lille Per som sportschef og senest Bjerregårds forkludring af Lantzs skade.

Det har med andre ord syntes som om at BIF var en skude der styrede noget formålsløst rundt i det danske fodboldfarvand. Og nu dette herlige angreb. Ser man lidt nærmere på hvad han siger, så er det morsomt at gisne om hvem det så er disse 3 spillere der skaber dårlig kemi kunne være:

- Et godt første gæt må være Ankergren. Manden er simpelthen en brutal neanderthaler fra sydkysten og har sikkert ikke været bleg for at brokke sig over både det ene og det andet.

- En anden kunne være spøgelset fra hovedstaden, Thomas Rytter, som vidst aldrig er faldet til ude hos det socialdemokratiske/DF'ske vælgersegment.

- Og hvor står bryske Per Nielsen midt i alt dette? Han har ikke haft nogen vidunderlig sæson på vestegnen og han virker ærligt talt altid en anelse deprimeret. Walker han the walk som han talker the talk? Svært at sige.

Så i en tid hvor at det næsten kun er positive toner fra Fredensvang, er det befriende at det så er Brøndby som skal stå for vinterpauseunderholdningen. Tak for det, Bjerregårds.

7 kommentarer:

Andreas sagde ...

Er det helt bevidst, at du ikke nævner Morten 'Duncan' Rasmussen i den her forbindelse?

Den socialt noget udfordrede Rasmussen må i øvrigt en gang imellem knibe sig kraftigt i armen og tænke 'Er det her Brøndby eller AGF?'.

Og det er ikke en kritik af hans intellektuelle færdigheder, men derimod en erkendelse af, at mens AGF officielt har meddelt, at man vil efterligne Brøndbys sportslige model, så har Brøndby åbenbart uofficielt besluttet, at de nu vil efterligne samtlige AGFs sportslige og organisatoriske dumheder de sidste 10 år.

Den velsmurte maskine er jo på en sæson forvandlet til en synkende skude uden retning. Hvor længe har det stået på? Har de bare skjult virkeligheden i flere år, eller var det først ved ansættelsen af Laudrup, at man gav køb på sammenholdet og enigheden om linierne i klubben?

Og Kalle, du har jo fuldkommen ret. Det sjove er, at vi kan se på, mens vi bevæger os stødt og roligt væk fra alle de tendenser, som de lige nu må slås med.

Peter Brüchmans ufattelig dårligt dokumenterede klumme på foreveragf.dk burde måske have handlet om en anden forening med en stor fortid end lige AGF?

Kalle sagde ...

Det er helt bevidst at jeg ikke nævner Dunken fra Tilst her. Rene Meulensteen henviste til at de 3 spillere var fyre som var stamspillere med lange kontrakter.

Og nok har Duncan en lang kontrakt, men samtidigt har han været så meget skadet at han vel ikke har været at regne som egentlig stamspiller, selvom han sandsynligvis ville være det i fit form.

Peter Brüchmans klumme er et opkog af samtlige tidligere klummer fra hans hånd og indeholder intet nyt og intet dokumenteret. Jeg tvivler på at han har brugt mere end et par minutter på at copy-paste det sammen.

Andreas sagde ...

Lantz, Elanga, Thomas Rasmussen og Rytter lader i øvrigt til at være blandt favoritterne til den ikke så flatterende top 3 over negative sociale elementer i gult. Retov og Ankergreen er boblere.

Åh, hvor befriende ikke at være en del af den cirkusforestilling.

Kalle sagde ...

Herligt!

Troede egentlig at Lantz og Thomas Rasmussen var for gamle til at surmule, men tilsyneladende ikke. Og sjovt at man ikke forstod at man købte en tikkende bombe da man hentede uligevægtige Joe Elanga. Tsk..

Ovre hos http://blog4.dk er de gået i fornægtelse, lyskunst og DJ Skills. Typisk at stikke hovedet i busken på den måde.

Efter 10 magre år kommer 10 gode.

Kalle sagde ...

Nå ja. Som om at det ikke var alletiders dag med alt den her herlige BIF polemik. Så er det nu også muligt at høre et nyt nummer fra !!!

http://www.pitchforkmedia.com/page/track_reviews/_eart_of_Hearts

Hårdtpumpet og ikke helt så godt som Out Hud, men man bliver alligevel lidt glad og kommer til at tænke på Rene Meulensteen og Anders Bjerregård og så bliver ens dag MEGET bedre.

Kalle sagde ...

Fordømt! Mig og så HTML. Kopi di kopied.

http://www.pitchforkmedia.com
/page/track_reviews/
_eart_of_Hearts

Anonym sagde ...

Jeg sidder også her på min Allerødske pind og tænker mit, mens jeg har et sagligt smil på læben.

Og mindes blandet andet følgenden udtalelse fra Frank Mortensen inden han sidste år trådte ud af bestyrelsen i vrede:

»For ti år siden var Brøndby suverænt Danmarks bedste fodboldklub. Så blev vi delt nummer et, så nummer to, og nu er vi på vej til at blive en delt nummer to. Det er altså ikke et isoleret sportsligt problem, men et problem i ledelsen. Tænk hvis Danske Bank mistede sin position som Danmarks førende bank - mon ikke der ville ske ændringer i direktionen? Brøndby har Danmarks bedste fans og et supergodt brand. Men fortsætter ledelsen som hidtil med Per Bjerregaard i spidsen, så ender det i en katastrofe,«

Lig dertil rygter i klubben der vil vide at Per Bjerregaard har set sig så lun et "prængende" eftermægle, at de seneste års beslutninger er truffet udfra et ønske om at kunne træde tilbage ikke bare som en direktør for en af landets bedste fodboldklubber, men også som direktør for en blomstrende økonomisk forretning. Derfor de vilde bud på Bella Centret og det der mærkelige center i Høje Taastrup eller hvor det nu lige er at HC Andersen Park Arena Stadium Olympia Shopping Center er tænkt at skulle ligge.

Med andre ord har Store Per, satset alt på et bræt og nægtet at lytte til bestyrelsen eller andre der havde mod til at sige ham imod. Og med ansættelsen af Lille Per så er han sikker på at der heller ikke på den sportslige front kommer holdninger frem der strider mod Store Pers. - Ja det skulle da lige være en Laudrup eller en Hollandsk Møllesten

Og konsekvensen.....