tirsdag den 16. januar 2007

Sæsonopstart: Målmandsposten - Er turen kommet til Bonden?

Det har længe virket som om at pladsen som AGF's førstekeeper har været til debat. Steffen Rasmussen har i snart mange sæsoner været vippet af pinden, bare for med som ved at trylleslag at dukke op på kassen igen.

Der er ingen der for alvor kan tvivle på Staffs evner inde på stregen. Han er lille, hurtig og har som regel nogle gode refleksredninger. Også i en-til-en situationerne har han vist sig særdeles effektiv. Dog har han den utrolige svaghed for en målmand at han hverken er specielt høj eller har den springstyrke der skal til for at kunne dominere det lille felt. Utalllige gange har man set modstanderholdet pumpe bolde ind til forreste stolpe, hvor Steffen som oftest har lignet en hund i et spil kegler og er kommet til kort. Det er ikke helt godt nok.

Modsat Steffen har Hulken alle muligheder for, rent fysiologisk, at blive en klassekeeper. Han er høj, bred og så har han den der panderynke, som synes at signalere en vis grad af psykose i nærkampene. Han er med andre ord en spiller man kommer til at slå sig på. Dog har han, de få gange han har fået chancen, til dels lignet en mand uden en fremtid i fodbold. Det er måske for tidligt at dømme ham, men det er som om at der er noget der mangler. Troen på sig selv, lysten til at spille, ambitioner eller noget helt andet. Han ligner en mand som egentlig helst vil være skovridder - fremfor topmålmand. Det kan selvfølgelig være at det er lidt mere tid med Magic, som vil kunne bringe ham op på niveau, men det må tiden vise. 6-tal med pil opad.

Sidst men ikke mindst er der Henrik Bundgaard. Der er vel ikke mange der for alvor kan sige at de præcist ved hvad det er han kan og hvad det er han står for. Personligt husker jeg ham som en dygtig og stabil keeper, som også har prøvet hvad det vil sige at spille i Superligaen. Og midt i al den snak om hvorvidt det bliver Staf eller Hulken, så synes jeg det kunne være morsomt at tage et kig på vores tredje målmand. Han har både alderen og rutinen til at kunne gøre sig gældende i 1. division, hvor han må siges at kende vilkårene fra sin tid i FC Århus Fremad. Han er, såvidt jeg husker, uden nogle egentlige svage punkter ( correct me if... ) og måske har han stadig både ambitioner og sult efter at spille på lidt højere niveau.

Min pointe her er klar. Allerede i overskriften afslørede jeg hvor jeg ville hen med denne gennemgang af keeper materialet i verdens bedste klub. Efter et efterår med regelmæssige svingende præstationer fra vores to, på papiret, bedste målmænd, ja så er tiden måske kommet til at give den gamle travhest Bonden en ekstra tur rundt i manegen?

Om ikke andet, så i træningskampene, det fortjener han næsten.

Ingen kommentarer: