søndag den 9. august 2009

Drømmen om Europa

Sådan som VHA-klummen tog sig ud i ord i dagens kampprogram til opgøret mod HB Køge. Vi fik ret og kom endnu et skridt nærmere....


Europæisk fodbold. Smag lidt på det. Dejligt ik'?

Det er efterhånden et stykke tid siden, at vores fælles venner i hvidt har været ude og vise sig frem på små og halvstore europæiske stadia. Når bølgerne går højt (og det gør de ofte på Vesterbro), så drømmes der om 80'er opgør mod Celtic og Barcelona, Glenavon og Cardiff. Om 90'ernes ture til Bukarest og Twente. Om dengang Windfeld lavede mirakler i Nantes.

På stenbroen huskes sågar også sidste europæiske eventyr: Stampe var træner, stadion halvfærdigt, modstanderen NK Publikum Celje fra Slovenien. Kampen blev vundet 1-0, Tom Christensen scorede, og midtvejs rejste en humoristisk anlagt fulderik sig op og råbte: "Vi skal sælge publikum!". Toto Cup, good times. Vi tabte returen 7-1.

Det er den slags oplevelser, der har givet så heftig en længsel efter europæisk fodbold, at selv den nu skrinlagte Royal League fik lange flirtende blikke. For hvem ved deres fulde fem ville ikke elske muligheden for at tage til Tromsø for at se GF folde sig ud på astroturf i 20 minusgrader deroppe ved Polarcirklen? Vi havde pakket de lange underbukser og feltrationerne uger i forvejen.

Og nu er det ikke for at være bitter. Eller sur. Men helt ærligt: Hvorfor får Randers Football Club lov til at spille kampe mod Hamburger Sports Verein (de får godt nok røvfuld, men...) - hvorfor ikke os? Naturligvis på grund af den spøjse fair play-regel, som ingen alligevel ænser førend allersidst på sæsonen. Når der alligevel er gået sommerferie i ligaen og midterholdene tackler svagt.

Og så igen: Hvor lunkent ville det, udlængslen til trods, ikke være at komme ud i Europa på en fair play-billet? Så skulle Krabbe holde igen med syngende to-fodstacklinger, Jerry måtte lægge krogen på hylden, og Grauerens temperament sænkes ned under albuehøjde. Næ nej, når - ikke hvis - vi kommer ud i Europa, så bliver det med udgangspunkt i Eriks formning af det nuværende AGF-hold i model Brazil-1986. Med Benny som Sócrates forstås. Det ville være den eneste rigtige måde at få forløsning på.

Samtidig - og det er måske en både naiv og romantisk tanke fra postnummer 1657 - tror vi, at taknemmeligheden for et Europa-eventyr vil være langt større blandt de kongehvides fans end blandt heste og de fem forkølede bankfunktionærer, der plejer at finde vej til Farum. Var vi i Europa, ville Århus rejse sig som én og tage tog, fly, bil og bus og følge opgør mod selv de allermest eksotiske hold.

Det er en aftale, så kom nu, ik': Opfyld vores hede ønske om en rundfart på det europæiske kontinent næste år. Så lover vi at styre tribunerne fra Baku til Keflavik. Drømmen lever. Og den begynder i dag med smæk til HB Køge.

11 kommentarer:

Kasper Rodil sagde ...

godt skrevet VHAGF! et stænk sjov, og et skvæt realisme, som vi kan li' det.

Jesper sagde ...

Sjov? Det er skam blodig alvor!

Kasper Rodil sagde ...

'sjov' er ment som en reference til det humoristiske indhold i teksten, ikke som en kritik af meningen med indlægget... jeg håber skam også på en ny æra.

Jesper sagde ...

I know. Det var såmænd bare et lille slag med halen, dér. Du elsker VHA, Kasper - det kan jeg mærke. Og elsker du VHA, elsker VHA dig. Det er 1:1.

Jesper sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Kasper Rodil sagde ...

det er helt sikkert :)
Glæder mig til at få gf trøjen på igen, når studiet starter. Utroligt så mange afsuttede bolcher, der er i dobbelt A. :)

Mathias sagde ...

Nu skal du snakke ordentligt om Lynge, min dreng.

Don Tapa sagde ...

Og hvad laver Lynge i Aabyhøj? Ja, Njarn, det er 8230 mayn!

Herlig læsning og kredit for at få denne signatur til seriøst at overveje en away til Azerbaijan. Det er længe siden man lige har stukket hovedet forbi Nagorno-Karabak og omegn.

Jonas Karmark sagde ...

Vi var da en Vesjö for nogle år siden på den vildeste europa weekend 8)

Ellers er det nærmeste vi har været Galehus turen til Thisted, der også var mega fed lejrturs stemning med lørdags bytur og lejet disko dasko med et mega skod resultat efterfølgende søndag (2-2.

Den slags gad jeg godt snart igen!)

Don Tapa sagde ...

Thisted Baku. Tomato tomato.

Men ja, ingredienserne er jo de samme: lej et lig og den lokale beværtning. Forskellen er vel egentlig kun om det er Lillebæltsbroen eller Uralbjergene der skal forceres. Det sidste ku være hylt men ville nok kræve en regulær tourbus med playstation.

Växjö er vel et meget godt eksempel på udlængslen hos alle der elsker Århus.

solarex sagde ...

...og så er pokalen ikke engang startet endnu.