tirsdag den 4. august 2009

Ingen fjol i fjollesæsonen

Seneste klumme fra det officielle kampprogram:

Hvor er denne sæsons Jacek Kasperczak? Jamie McMaster? Eller Arthur Sorin for den sags skyld? Hvad bliver der af 2009'ernes Tony Odour og Tuomas Aho?

I mange af de foregående sæsoner har man på Fredensvang kunnet spotte irske lejespillere, islandske lykkeriddere og håbefulde afrikanske teenagere. Men sådan har det ikke været i år. Er sportsdirektør Brian Kniv allerede gået på sommerferie med en friskpresset rød drue under armen?

I hvertfald har indeværende fjollesæson aka. silly season aka. "den-tid-på-året-hvor-der-er-rygter-om-spillere-til-og-fra-klubben" mildest talt været en noget fesen en. Ikke skyggen af et reelt rygte er det blevet til fra de ellers tidligere så veltalende vandrør på Fredensvang. I hvert fald ikke mens disse ord skrives.

Bevares, Kári Árnason og Kniven har da haft deres snakke via pressen, Briandinho fra Vejle sludres der om, og sportschefen blev set i det parisiske af en Vesterbrosk spotter. Desværre ikke for at hente et eksotisk nyindkøb, men for at forhandle Arthur Sorins lejeaftale på plads med CS Sedan.

Men altså: Vesterbroerne savner i den grad at gennemtrævle Ålesund Posten for ældre artikler om en transferfri spiller, som De Hvide har snappet op. Savner at glæde sig til historier om BSN's caféture ved åen med eksotisk udseende spillertyper. Savner virkelig at turde tro på, at en søsters kærestes lillebros kælefasan ved midnatstide har skreget navnet ud på en potentiel forstærkning.

Chibsa - Chansa - Aubynn
Alt dette har i de senere år nærmest været kutyme, når man beskæftigede sig med AGF og transferstilheden. Men den stilhed der omgærder lykkeriddere, såvel som de mere seriøse spillernavne, er på sin vis både foruroligende og tryghedsskabende. Måske har vi bare de spillere, vi skal bruge? Ellers er spørgsmålet, om vi har pengene til dem, vi godt vil have?

I skrivende stund sidder der i hvert fald en gruppe yngre herrer på den københavnske stenbro og savner lidt mere susen i de århusianske vandrør, og når der nu tilsyneladende ikke er nogen læk, må vi jo selv tage jernet i den anden hånd og være lidt pro-aktive.

Vi kan derfor med usvigelig sikkerhed i stemmen sige, at transferfrie spillere som Gefles Yussuf Chibsa, Helsingborgs Isaac Chansa eller Trelleborgs Paulino Lopes Tavares er om ikke store fodboldsmæssige talenter, så i det mindste navne, der vil kunne skabe timevis af tidsfordriv, såvel som kaotiske sange fra tribunerne.

Og hvem ved, om vi lige i netop dem får succesfulde spillere, der vil kunne bære den tunge arv fra tidligere indkøb a la Jeffrey 'Jazzy' Aubynn og Richard Henriksson? Begge er i øvrigt transferfrie og bør vel teoretisk set være inde i billedet til det halvårlige fjollekøb. Hva'?

Værsgo AGF!


Jesper: Er det her et af de indlæg, hvor vi kan skrue lidt op for charmen? BSN kunne jo kaldes ved sit rette navn (Brian Kniv), og man kunne jo fx også slutte artiklen af med at foreslå et par navne (fx Richard Henriksson eller Jazzy Jeff - se denne artikel for flere "gode" forslag: http://onside.dk/node/36125). What you say?

Kalle: I say cool! Jeg har prøvet at skrive lidt mere til. Jeg vil måske redigere lidt i antydningen af det økonomiske aspekt af den stille fjollesæson. Som jeg ser det er det vigtigt at det bliver enten om de dybereliggende grunde til at der ingen nye spillere kommer ELLER manglen på lykkeridere. Formålet med klummen kan blive lidt mudret ellers. Eller hvad?

Mathias: Jeg synes charmen so far er spot ånd. Og giver Kalle ret i at vinklen (som journalisthovederne kalder den) skal være der. Altså: skyldes stilheden at vi reelt har holdet, at vi ikke har pengene - eller en kombination? Med den fælles overligger der hedder, at uanset hvad savner vi de freakin rygter...

Jesper: Charme var også et forkert ord at bruge - den er der nemlig masser af. Jeg kunne bare godt se en gylden mulighed for at klemme BSN lidt om løgene. Der sker ikke ret meget (og vi er ikke helt sikre på hvorfor, men har dog nok en idé...), men vi kunne jo bare hente nogle svenskere - det har jo tidligere vist sig at være en VILDT god idé. Med Jeff og Richardsson som to af de mest lysende kiksere. Men blot som et appendix til den (udmærket udfoldede) vinkel, at vi ryster over hele kroppen i fraværet af eksotiske signings. I øvrigt er Rasmus Elm på listen. Mon ikke vi kunne bruge ham?

2 kommentarer:

Mikkel sagde ...

God klumme, men jeg mener, at I slipper lige vel uden om Will John.

Javel, alle kunne se, at når en Randers-reject får lov at træne med, så er det nok mest for at glæde en 10%'s-ven, men enhver hvis sidste arbejdsplads hed "Fudbalski klub Cukaricki Stankom", som har et navn, der lyder lige egnet til MTV, ordspil og børnefilm, og som endda engang har spillet på et ungdomslandshold med en fyr kaldet Benny, bør tælle for et eller andet. I hvert fald i så fesen en fjollesæson som denne.

Fjol aside måtte den nye Tuomas Aho i øvrigt gerne være Jukka Raitala.

Mathias sagde ...

Tjo tja. Will John får det altså ikke rigtigt til at rykke i den vesterbroske bandit.

Jukka derimod. Finsk landsholdspiller (tjek!), venstre back (tjek!), kan spille højre back og midt (tjek!), har trådt sine barnesko i Keravan Pallo-75 (super-tjek!).

Uden at vide andet, er han en klar signing.