mandag den 3. august 2009

Første forsvar af førstepladsen (part 1 ud af 31)

Så er det endelig blevet mandag, og i aften udspilles sæsonens første ægte topbrag. Samtidig er kampen AGF's første forsvar af førstepladsen - potentielt det første af 31 attentater på placeringen, der giver adgang til Champions League-millionerne og til historiebøgerne.

Men hvor meget er i grunden skidt, og hvor meget er snot (eller hvordan det nu er), når snakken falder på AGF, medaljer og mesterskaber? Hvor heldige var vi mod AaB, og hvor dårlige er Randers reelt? Er vi bare blevet tilsmilet af et fordelagtigt kampprogram, eller ligger vi i virkeligheden på 1. pladsen, fordi vi lige nu er landets bedste?

En del af svaret ligger på vores skriveborde klokken ca. 20.50 i aften. Ét point vil trække ventetiden ud og forlænge perioden på 1. pladsen med mindst en uge, mens et nederlag vil få smilene til at stivne - og OB vil overtage duksepladsen. Men hvorfor skulle vi ikke tage alle tre point og for alvor stikke af sted? Jeg ved det ikke, men her kommer svaret på, hvorfor vi faktisk gør det:

1. Læg mærke til vores bænk. Den er et surrealitisk syn. Derude sidder Dioh, White, Devdariani og Kure. Det er en af de bedste udskiftningsbokse, jeg nogensinde har set et AGF-hold stille med.

2. Men det er jo ikke udskiftningsbænken, der skal spille kampen, vil du så indvende. Nej, netop. For grunden til at den er så grinagtigt stærk er jo, at vi inde på banen stiller med 11 mand (eller i hvert fald 6-7 stykker) af så høj kvalitet, at de næsten ikke findes bedre i ligaen. Forsvar, midtbane, angreb. Alle tre dele er fyldt med kvalitet, og så godt som alle mand er i den form, de skal være i.

3 (og vigtigst). Feilhaber og Poulsen. De to er nøglerne, der i løbet af sæsonen skal lirke 11 forsvar op. Det vil formentlig tage helt frem til julepausen, før nogen finder et modsvar på Feilhaber. I Brøndby tog det også et halvt år, før nogen fandt formlen til at stoppe Krohn-Dehli. Den hed Kent Nielsen, og sådan en har vi ikke på vores træningsanlæg. Den ultrafleksible formation med Poulsen, Feilhaber og til dels Graulund/Dioh vil desuden gøre det ekstra svært at dæmme op for Feilhabers kreativitet. Vi kan angribe på et utal af måder - og det vil vi gøre.

I aften får vi som sagt en portion med svar. Også på hvordan OB vil gardere sig mod vores arme af offensive kræfter. Held og lykke, bolsjedrenge. Og endnu bedre held næste gang. Kom så de hviie!

4 kommentarer:

solarex sagde ...

I AGF har vi også en intern stopper. Han hedder Langtidsskade.

ER har sgu fat i den lange ende når han udtaler sig om mulighederne for sæsonen.

Det bliver vildt i aften.

Kalle sagde ...

Jeg tror vi får vores problemer i aften. OB har altså et godt hold og en bredere trup end vi har. Jeg håber bare på at forsvaret kan stå imod i de første 45 minutter.

Derefter er alt muligt.

Mathias sagde ...

Hvad er det egentlig vi frygter. Her i glas- og betonbyen går tankerne til vores midtbane, der kommer op mod fodboldens svar på muskelhunde... Det bliver tuft, og jeg sælger den på forhånd gerne for en enkelt pind.

Mathias sagde ...

Som sagt, så gjort. Forsvar 2 af førstepladsen venter...